Vrei să ai o vedere relaxată? Acționează așa

Vederea ta este relaxată când faci constant acțiuni sănătoase asupra ei

Acest aspect este foarte important pentru sănătatea vederii tale, iar pentru a-i înțelege valoarea, îți voi prezenta un experiment simplu.

Acest experiment are scopul de a te ajuta să conștientizezi mai ușor anumite aspecte.

Primul pas din experiment este următorul: pune mâna dreaptă într-o găleată cu apă rece și mâna stângă într-o găleată cu apă fierbinte.

Acum începe partea importantă a acestui experiment, pune ambele mâini într-o găleată cu apă care este la temperatura camerei.

Vei observa că pentru mâna dreaptă apa pare caldă, iar pentru mâna stângă apa pare rece. Interesant.

Mai important este faptul că pielea percepe temperatura caldă sau rece bazându-se nu doar pe grade, ci și pe SCHIMBAREA temperaturii.

 

Poate te gândești acum: „ce importanță are acest experiment asupra vederii?”

Ei bine, SCHIMBAREA este acel aspect important pentru vederea ta.

Este atât de important, încât face diferența între o vedere clară și una încețoșată. Hai să îți explic de ce.

Cei care au o vedere clară și relaxată își mișcă ochii în mod constant. Ei fac mișcări delicate ale ochilor în permanență, la orice distanță ar privi.

Însă persoanele cu vederea încețoșată, nu doar că stau cu ochii ficși și imobili atunci când privesc, dar chiar fac efort să mențină această stare – inconștient. „Din păcate”, ochii nu sunt făcuți să fie imobili… și astfel tensiunea oculară crește.

Mișcă-ți ochii mereu și așa vei avea o vedere bună.

În momentul în care este acumulată mai multă oboseală oculară, aceasta determină creșterea dioptriilor și, inevitabil, vederea se deteriorează.

Ochii tăi au fost creați pentru mișcare continuă, pentru a se adapta la activități dinamice și rapid schimbătoare, nu pentru a stagna.

Așadar, mișcarea constantă a ochilor te ajută să eliberezi tensiunea (oboseala) din ochii tăi și să îți îmbunătățești calitatea vederii.

Folosirea ochelarilor determină ca ochii să fie staționari, rigizi și astfel determină creșterea intensității tensiunii din mușchii oculari și deci deteriorarea vederii.

Se poate face o analogie cu faptul că, organismul, pentru a fi viu, depinde de mișcarea ritmică a mușchilor inimii. Astfel, corpul este alimentat cu sânge și funcționează sănătos.

Așa este și cu ochii tăi, când sunt în mișcare sunt sănătoși, însă când sunt rigizi și ficși – vederea se încețoșează.

Este mișcarea ochilor chiar atât de importantă?

Despre importanța mișcării ochilor a scris și dr. oftalmolog William Bates încă din 1924 în revista „Better Eyesight„: „ochii sănătoși sunt aceia care sunt în mișcare…„.

Un alt experiment relevant: se pune o broască în apă fiartă și aceasta sare imediat. Dar dacă broasca este lăsată într-un vas cu apă ce se încălzește ușor, ea nu percepe schimbarea înceată și constantă a temperaturii ca fiind periculoasă și încearcă să se adapteze mereu la temperatura în creștere până se epuizează și moare fiartă.

Același lucru s-ar putea spune și despre vedere. În momentul în care ochii sunt rigizi și ficși, începe deteriorarea vederii – „moartea vederii”, chiar dacă sună dur.

Încă de la primele semne prin care ochii tăi se mișcă mereu și își schimbă flexibilitatea de focalizare atunci când privesc departe sau aproape, înseamnă că vederea ta se îmbunătățește.

Dacă tot vorbim de MIȘCARE, în natură totul SE SCHIMBĂ – este în mișcare, chiar și obiectele care par statice. Un studiu de cercetare a relevat faptul că sticla de la vitraliile din bisericile vechi este mai groasă în partea de jos decât în partea de sus.

Acestă modificare are loc datorită gravitației, care atrage în jos moleculele de nisip din sticlă. Tehnic vorbind, sticla este un lichid și de asta are loc schimbarea formei ei în mod constant.

Ce să faci ca să ai ochii în continuă mișcare?

Simplu!

Oricând ai ochii deschiși, evită să îi ții ficși, imobili. Mișcă-i încet și în permanență atunci când privești fie la distanță, fie de aproape, astfel elimini în mod dinamic tensiunea din ochii tăi și obții o vedere mai relaxată și mai clară.

Un alt aspect foarte important este faptul că mișcarea permanentă a ochilor creează un echilibru de folosire a celor 2 emisfere cerebrale, ceea ce ajută atât la sănătatea vederii, cât și a întregului tău corp.

Pentru a obține o vedere bună și clară, eliberează constant tensiunea din mușchii tăi oculari. Acest lucru îl mai poți face cu ajutorul obiceiurilor sănătoase și cu ajutorul exercițiilor oculare.

Astfel de obiceiuri și exerciții sunt detaliate și exemplificate, pentru a fi ușor de aplicat și pentru a-ți îmbunătăți vederea, în cartea „Renunță la Ochelari”.

Dacă vrei să înveți cum să obții o vedere mai relaxată și flexibilă, înscrie-te prin formularul de mai jos, și vei primi săptămânal sfaturi și exerciții practice pentru a-ți îmbunătăți natural vederea:

Despre autor

Flavius Adrian Turcanu

Autor, Trainer și probabil singurul Coach din România dedicat procesului de îmbunătățire NATURALĂ a vederii. Acest proces constă în 3 planuri de acțiune, pentru a obține CLARITATEA: planul fizic, alimentar și mental-emoțional.


close

Învață cum să-ți îmbunătățești NATURAL vederea

Abonează-te acum şi primeşti GRATUIT următoarele:

  • angle-double-right
    Raport Exclusiv: "Cele 10 greşeli periculoase 
    care-ţi deteriorează vederea"
  • angle-double-right
    2 exerciţii oculare pentru îmbunătăţirea vederii tale
  • angle-double-right
    Sfaturi prin email pentru a-ţi îmbunătăţi NATURAL 
    şi simplu vederea

Completează datele de mai jos: