Toate articolele din "Sfaturi"

Ochelarii de vedere sunt obstacol sau facilitator al îmbunătăţirii vederii?

O poveste simplă care îți va oferi CLARITATE cu privire la starea vederii tale

Mi-ar plăcea să îţi spun o poveste. Este o poveste în care, posibil, te vei regăsi.

Cu ceva vreme  în urmă “Domnul Iepure” avea o vedere perfectă. Vedea clar la orice distanță și niciodată nu se gândea că vederea lui se va încețoșa și că va începe să poarte ochelari.

La un moment dat însă, a început să nu mai vadă la fel de clar cum vedea înainte și își simțea ochii grei și obosiți.

A mers la un consult oftalmologic și, bineînțeles, a primit o recomandare… să poarte ochelari de vedere. Pe lângă această recomandare i s-a mai spus că dacă va purta ochelarii, vederea i se va îmbunătăți.

Așa a făcut, a urmat indicațiile primite.

După o perioadă în care a folosit ochelarii, a observat că vederea i-a slăbit și nu vedea cu ochii proprii, nici măcar obiectele pe care, înainte de a purta ochelari, le vedea.

Ochelarii de vedere pe care i-a purtat, i-au încețoșat vederea?

“Domnul Iepure” a fost cuprins de teama că dioptriile vor crește și că va trebui să fie dependent de ochelari de vedere toată viața.

Știu că s-ar putea să te surprindă acest lucru, dar iepurii, ca și oamenii, sunt ființe care doresc satisfacții de moment, fără a se mai gândi la consecințele pe termen lung.

Ei se mulțumesc cu faptul că în momentul în care poartă ochelari văd mai clar, chiar dacă vederea lor s-a deteriorat și se va mai deteriora în timp.

Acum, vreau să te întreb ceva:

Știi pe cineva care după ce a purtat ochelari de vedere a trebuit să ia o altă pereche de ochelari cu dioptrii mai mari?

Poate consideri că acest lucru “este normal”, însă creșterea dioptriilor este doar un EFECT.

Mai mult, după cum deja cred că știi, ochelarii corectează doar viciul de refracție, însă ei nu sunt un dispozitiv care să faciliteze procesul de revenire și îmbunătățire a calității vederii.

Purtați permanent, ochelarii de vedere, vor slăbi în timp sistemul optic al ochilor și purtătorul va ajunge să fie dependent de ei pentru că se instalează o “lene a ochilor”.

Ochelarii de vedere creează dependență?

De exemplu, ni se recomandă să purtăm ochelarii de vedere prescriși pentru distanță cu dioptrii mai mari, tot timpul.

Adică și atunci când privim de aproape.

Folosind ochelari de vedere pentru distanță (pentru miopie) la activități pentru distanțe scurte, la citit sau lucrând la calculator, se generează o oboseală suplimentară la nivelul ochilor.

Prin această oboseală, sistemul ocular devine din ce în ce mai încordat, tensionat și rigid – fapt care blochează procesul firesc de focalizare al ochilor.

De ce se întâmplă acest lucru?

Oboseala, încordarea sau durerea oculară este un semnal pe care ochii îl transmit referitor la “tratamentul” la care ei sunt supuși prin purtarea permanentă a ochelarilor.

Peste câteva zile, ochii îți vor trimite alte semnale prin durerile de ochi și chiar la nivelul tâmplelor, la ceafă și poate chiar la frunte.

În cele din urmă, se ajunge ca ochelarii să înlocuiască treptat o bună parte din capacitatea de refracție a ochiului.

Astfel vederea devine din ce în ce mai slabă și dioptriile cresc, iar ochelarii devin ca “un drog” pentru a vedea clar, deoarece se creează o dependență.

În timp, a vedea clar la distanță sau de aproape devine din ce în ce mai dificil, poate chiar imposibil dacă nu se folosesc ochelarii.

Ochelarii de vedere îmbunătățesc vederea?

Ochelarii sunt corectori de refracție, NU dispozitive care îmbunătățesc calitatea vederii.

Așadar, ochelarii nu reprezintă o cale, dacă dorești să revezi clar cu ochii proprii.

Deloc întâmplător, foarte multe persoane încep să poarte ochelari cu dioptrii mici și apoi ajung la a-i schimba cu alții, cu dioptrii mai mari. Însă, în momentul în care vor să efectueze o activitate preferată de ei, ochelarii le creează un disconfort foarte mare.

Revenind la “Domnul Iepure”, acesta trebuia să ia o decizie pentru că dioptriile i-au crescut.

Avea de ales între a cumpăra o nouă pereche de ochelari, sau să încerce o altă metodă de îmbunătățire reală a vederii.

Apropo, tu ce ai face, ai continua să porți ochelarii, sau ai acționa diferit?

Este o altă metodă pentru îmbunătățirea vederii?

Hipocrate, părintele medicinii, a spus că “Medicii tratează, NATURA vindecă.”

Așadar cea mai bună metodă pentru îmbunătățirea vederii este cea NATURALĂ.

După mulți ani de studiu, încercări și eșecuri, am descoperit care sunt metodele și tehnicile NATURALE care funcționează pentru îmbunătățirea vederii și care nu funcționează.

Din experiența proprie, după ce am pus cap la cap informații din domeniul medical, biologic, alimentar, psihologic, mi-am îmbunătățit vederea și apoi am renunțat complet la ochelari în 10 luni de zile.

Astfel am creat un sistem care poate ajuta pe orice persoană care dorește să acționeze și să pună în practică aceste informații pentru a-și îmbunătăți vederea și să reducă dioptriile în mod NATURAL.

Să îți mai spun ceva, nu este vorba nicidecum de lentile de contact sau de operație la ochi.

Sfaturi gratuite pentru îmbunătățirea vederii

Primul tău pas pe care ți-l recomand pentru întreținerea și îmbunătățirea vederii, este să te înscrii la newsletterul GRATUIT în care vei primi sfaturi săptămânale, care te vor ajuta să îmbunătățești zilnic calitatea vederii tale.

Înscrie-te acum completând formularul de mai jos și acționează pentru a-ți îmbunătăți vederea în mod natural:

Citește tot articolul >
Share

Ochelarii te ajută să ai o vedere sănătoasă?

Află dacă ochelarii tratează cauza reală a deteriorării vederii

Ai observat și tu că, în timp, purtând ochelari, vederea ta slăbește și vezi din ce în ce mai încețoșat cu ochii tăi.

Astfel, dacă ochelarii par mai mult să-ți afecteze, decât să îți îmbunătățească vederea, apare următoarea întrebare:

“De ce atunci când ochelarii de vedere sunt purtați, vezi bine, însă calitatea vederii se deteriorează?”

În primul rând, ochelarii sunt denumiți dispozitive corective, adică corectează viciul de refracție.

Viciul de refracție este reprezentat de faptul că razele de lumină ale obiectului observat nu se focalizează pe retină și imaginea percepută este neclară, încețoșată.

Acest fapt este cauzat de forma modificată a globului ocular:

  • alungită dacă nu vezi clar la distanță, sau
  • turtită dacă nu vezi clar de aproape

Ochelarii redirecționează razele de lumină pe retină și tu capeți o claritate sporită a imaginii, însă tu vezi clar doar cu ochelari. În același timp, forma globului ocular este și rămâne la fel de deformată; cauza propriu-zisă nu este corectată, fiind corectat doar efectul.

Așadar, ochelarii nu tratează deloc cauza deteriorării vederii tale, ci doar efectul!

Tratând doar efectul, la orice problemă, problema în sine se va amplifica, adică dioptriile cresc.

Mai mult, prin folosirea ochelarilor de vedere se activează suplimentar emisfera stângă a creierului și se inhibă emisfera dreaptă a creierului, creând astfel un dezechilibru între cele 2 emisfere.

Odată ce echilibrul celor 2 emisfere cerebrale este denaturat, vederea ta se va deteriora mai mult, în timp, purtând ochelari.

Ochelarii de vedere îți creează ILUZIA că vederea ta este sănătoasă

Atât timp cât cauza reală nu este tratată, vederea ta se va deteriora din ce în ce mai mult.

Așadar, ochelarii îți creează doar ILUZIA vederea ta este sănătoasă și că tu vezi bine! 

Gândește-te un moment la următorul aspect: dacă cineva care are dintotdeauna o vedere clară, începe să poarte ochelari cu cele mai mici dioptrii, vederea i se va deteriora. E evident acest lucru.

Deci, cum putem avea așteptarea ca un dispozitiv care afectează vederea CLARĂ, să ajute însă atunci când vederea este deja deteriorată ? Evident că nu poate ajuta.

Mai mult decât atât, când tu vedeai clar, înainte ca vederea ta să se încețoșeze – nu purtai ochelari. Evident, dacă vedeai clar, nu aveai nevoie de ochelari.

Așadar, nu lipsa de ochelari a dus la apariția problemelor de vedere, ci alte cauze.

Dacă altele sunt cauzele – precum cauzele alimentare sau fizice, soluția este acțiunea de a trata cauzele care sunt prezente pe plan alimentar și fizic.

Dacă vrei să îți îmbunătățești starea vederii tale, să îți simți ochii odihniți și relaxați, și bineînțeles să te bucuri de independența față de cârjele optice, nu de ochelari ai nevoie, ci să tratezi cauzele reale.

Te invit să te înscrii la seria de sfaturi gratuite prin intermediul formularului de mai jos și să faci primul pas și să înveți cum îți poți îmbunătăți vederea ușor, în mod natural și să renunți la ochelari sau lentile de contact:

Citește tot articolul >
Share

Vrei să ai o vedere relaxată? Acționează așa

Vederea ta este relaxată când faci constant acțiuni sănătoase asupra ei

Acest aspect este foarte important pentru sănătatea vederii tale, iar pentru a-i înțelege valoarea, îți voi prezenta un experiment simplu.

Acest experiment are scopul de a te ajuta să conștientizezi mai ușor anumite aspecte.

Primul pas din experiment este următorul: pune mâna dreaptă într-o găleată cu apă rece și mâna stângă într-o găleată cu apă fierbinte.

Acum începe partea importantă a acestui experiment, pune ambele mâini într-o găleată cu apă care este la temperatura camerei.

Vei observa că pentru mâna dreaptă apa pare caldă, iar pentru mâna stângă apa pare rece. Interesant.

Mai important este faptul că pielea percepe temperatura caldă sau rece bazându-se nu doar pe grade, ci și pe SCHIMBAREA temperaturii.

 

Poate te gândești acum: “ce importanță are acest experiment asupra vederii?”

Ei bine, SCHIMBAREA este acel aspect important pentru vederea ta.

Este atât de important, încât face diferența între o vedere clară și una încețoșată. Hai să îți explic de ce.

Cei care au o vedere clară și relaxată își mișcă ochii în mod constant. Ei fac mișcări delicate ale ochilor în permanență, la orice distanță ar privi.

Însă persoanele cu vederea încețoșată, nu doar că stau cu ochii ficși și imobili atunci când privesc, dar chiar fac efort să mențină această stare – inconștient. “Din păcate”, ochii nu sunt făcuți să fie imobili… și astfel tensiunea oculară crește.

Mișcă-ți ochii mereu și așa vei avea o vedere bună.

În momentul în care este acumulată mai multă oboseală oculară, aceasta determină creșterea dioptriilor și, inevitabil, vederea se deteriorează.

Ochii tăi au fost creați pentru mișcare continuă, pentru a se adapta la activități dinamice și rapid schimbătoare, nu pentru a stagna.

Așadar, mișcarea constantă a ochilor te ajută să eliberezi tensiunea (oboseala) din ochii tăi și să îți îmbunătățești calitatea vederii.

Folosirea ochelarilor determină ca ochii să fie staționari, rigizi și astfel determină creșterea intensității tensiunii din mușchii oculari și deci deteriorarea vederii.

Se poate face o analogie cu faptul că, organismul, pentru a fi viu, depinde de mișcarea ritmică a mușchilor inimii. Astfel, corpul este alimentat cu sânge și funcționează sănătos.

Așa este și cu ochii tăi, când sunt în mișcare sunt sănătoși, însă când sunt rigizi și ficși – vederea se încețoșează.

Este mișcarea ochilor chiar atât de importantă?

Despre importanța mișcării ochilor a scris și dr. oftalmolog William Bates încă din 1924 în revista “Better Eyesight“: “ochii sănătoși sunt aceia care sunt în mișcare…“.

Un alt experiment relevant: se pune o broască în apă fiartă și aceasta sare imediat. Dar dacă broasca este lăsată într-un vas cu apă ce se încălzește ușor, ea nu percepe schimbarea înceată și constantă a temperaturii ca fiind periculoasă și încearcă să se adapteze mereu la temperatura în creștere până se epuizează și moare fiartă.

Același lucru s-ar putea spune și despre vedere. În momentul în care ochii sunt rigizi și ficși, începe deteriorarea vederii – “moartea vederii”, chiar dacă sună dur.

Încă de la primele semne prin care ochii tăi se mișcă mereu și își schimbă flexibilitatea de focalizare atunci când privesc departe sau aproape, înseamnă că vederea ta se îmbunătățește.

Dacă tot vorbim de MIȘCARE, în natură totul SE SCHIMBĂ – este în mișcare, chiar și obiectele care par statice. Un studiu de cercetare a relevat faptul că sticla de la vitraliile din bisericile vechi este mai groasă în partea de jos decât în partea de sus.

Acestă modificare are loc datorită gravitației, care atrage în jos moleculele de nisip din sticlă. Tehnic vorbind, sticla este un lichid și de asta are loc schimbarea formei ei în mod constant.

Ce să faci ca să ai ochii în continuă mișcare?

Simplu!

Oricând ai ochii deschiși, evită să îi ții ficși, imobili. Mișcă-i încet și în permanență atunci când privești fie la distanță, fie de aproape, astfel elimini în mod dinamic tensiunea din ochii tăi și obții o vedere mai relaxată și mai clară.

Un alt aspect foarte important este faptul că mișcarea permanentă a ochilor creează un echilibru de folosire a celor 2 emisfere cerebrale, ceea ce ajută atât la sănătatea vederii, cât și a întregului tău corp.

Pentru a obține o vedere bună și clară, eliberează constant tensiunea din mușchii tăi oculari. Acest lucru îl mai poți face cu ajutorul obiceiurilor sănătoase și cu ajutorul exercițiilor oculare.

Astfel de obiceiuri și exerciții sunt detaliate și exemplificate, pentru a fi ușor de aplicat și pentru a-ți îmbunătăți vederea, în cartea “Renunță la Ochelari”.

Dacă vrei să înveți cum să obții o vedere mai relaxată și flexibilă, înscrie-te prin formularul de mai jos, și vei primi săptămânal sfaturi și exerciții practice pentru a-ți îmbunătăți natural vederea:

Citește tot articolul >
Share

Acesta este un semn că vederea se vindecă

Înțelegerea acestor semne te va motiva să continui procesul de tratare a vederii tale.

Primesc zilnic emailuri cu diferite întrebări referitoare la problemele de vedere și tratarea acestora.

Îmi este adresată frecvent o întrebare, și am deci să ți-o spun și ție, împreună cu răspunsul oferit, pentru a te ajuta să ai CLARITATE în pașii necesari pentru îmbunătățirea vederii.

Răspunsul te va ajuta să percepi corect situația ochilor tăi, și să poți continua să îți îmbunătățești cu ușurință vederea.

***Întrebarea de la Liliana:***

“Bună dragă Flavius, deja de 2 zile de când fac exercițiile de ochi simt o durere în ochi, iar astăzi la lecții când stăteam mai mult concentrată în manual simțeam un disconfort și ochii deodată începeau a lăcrima, deși eram fără ochelari.

Ce poate fi asta? Cum aș putea scăpa de durerile astea apăsătoare?”

*** Raspunsul meu: ***

“Bună Liliana,

Aceste dureri apăsătoare pe care le ai, precum și lăcrimatul, sunt faze ce apar atunci când are loc procesul de vindecare a vederii tale. Să știi că aceste dureri fac parte din procesul prin care vederea se poate vindeca în mod natural.

Este necesar să ai răbdare, pentru că aceste dureri vor dispărea de tot în mod firesc în 2-3 zile, și apoi vederea ta va deveni mai clară și mai mobilă.

O greșeală pe care multe persoane o fac este să fugă de aceste senzații – punându-și imediat ochelarii pe nas, ce-i drept neplăcute pe termen scurt, însă firești și benefice pe termen lung. Evitarea acestor dureri oculare echivalează cu fuga de procesul de îmbunătățire a vederii.

Faptul că o durere oculară este mai puternică decât la alte persoane, semnifică o deteriorare mai mare a vederii din urmă. În momentul când aplici obiceiuri și exerciții zilnice, acestea acționează pe cauza fizică a problemei de vedere și mușchii oculari încep să fie puși în mișcare.

Așadar, prezența durerilor oculare înseamnă că ești pe drumul cel bun spre vindecarea vederii tale.

Am tot fost întrebat, de multe persoane dacă sunt normale durerile de ochi după ce folosesc exercițiile.

Repet – DA, e absolut NORMAL și chiar BENEFIC.

De exemplu, dacă nu ai fugit de 6 luni pe o distanță de 3 km în continuu, și mâine ai avea de parcurs acea distanță, care crezi că va fi efectul asupra musculaturii picioarelor?
Normal că vei avea febră musculară.

Dacă nu mai ai antrenamentul de a ridica greutăți de peste 10 kg, și azi ai face ridicări cu cele 10 kg, vei avea, desigur, o febră musculară.

Așa este și cu ochii. Durerea de ochi, în urma efectuării exercițiilor, este similară cu febra musculară de la picioare.
Am putea spune că e o febră musculară la ochi.”

Cum ajunge vederea să fie mai clară

Dacă ochii tăi nu mai au capacitatea și flexibilitatea normală, e firesc să apară aceste dureri după efectuarea obiceiurilor zilnice și a exercițiilor oculare.

Cu cât mușchii eliberează din oboseala oculară, acestia capătă o flexibilitate și o mobilitate mai mare, dispare rigiditatea. Așa ești cu un pas mai aproape de o vedere mai sănătoasă!

Alte persoane mi-au spus că după câteva zile de practicare a exercițiilor au început să lăcrimeze mai des. Acest lucru este de asemenea normal și foarte sănătos, foarte benefic și normal în procesul de vindecare a vederii tale.

Ochii tăi sunt, în mod firesc, lubrifiați mereu. În momentul în care medicul oftalmolog observă că ai ochii uscați, îți va recomanda de obicei lacrimi artificiale – cu toate că ochiul tău poate secreta lacrimi în ritmul normal și NATURAL.

Însă, aceste lacrimi artificiale vor inhiba secreția glandelor lacrimale.

Procesul de vindecare a vederii este simplu. Trebuie doar să acționezi consecvent și să eliberezi oboseala din mușchii oculari. Cu cât eliberezi mai multă oboseală, cu atât vederea ta va deveni mai odihnită și relaxată. Din această stare de relaxare, vederea devine mai clară.

Odată ce eliberezi tensiunea din mușchi, aceștia se recalibrează și dispar durerile oculare.

Învață mai multe metode și tehnici de a elibera oboseala din sistemul tău ocular și recapătă bucuria de a vedea clar cu ochii tăi.

Înscrie-te în formularul de mai jos si acționează pentru a învăța obiceiuri și exerciții care mențin starea de odihnă a ochilor și îmbunătățesc vederea:

Citește tot articolul >
Share

Lucrul la calculator este dăunător vederii?

Ce trebuie să știi despre ochelarii anti-reflex și cum influențează aceștia vederea

Ochii îți obosesc rapid și apar durerile de cap când lucrezi mai mult timp la calculator?

Mulți oameni au probleme cu vederea și consideră că problemele lor sunt cauzate de faptul că ei lucrează multe ore la calculator și astfel ochii lor sunt foarte solicitați.

Ei spun cam așa: “…datorită lucrului la calculator am început să nu mai văd bine la distanță”

Poate așa crezi și tu, însă hai să vedem dacă este adevărat.

Cu siguranță cunoști persoane care lucrează multe ore pe zi la calculator și au în continuare o vedere clară.

Ce vreau să spun este că dacă lucrul la calculator ar deteriora vederea, toată lumea care lucrează la calculator ar avea probleme cu vederea, FĂRĂ nici o EXCEPȚIE. Cu toate acestea, mulți dintre cei care lucrează multe ore la calculator nu poartă ochelari și au o vedere clară și sănătoasă.

Așadar, afirmația “vederea slăbește pentru că lucrez la calculator” este lipsită de adevăr.

Poate te gândești că “ochii nu sunt creați și pregătiți pentru genul de activitate la care sunt supuși în ziua de azi și de aceea vederea se deteriorează”. Ei bine, ceea ce deteriorează vederea este MODUL în care folosești ochii la calculator, și nu calculatorul în sine.

Hai să detaliez. Atâtea mii de ani, ochii s-au adaptat la toate activitățile zilnice, precum cusutul, țesutul, împletitul și alte activități care necesitau vederea de aproape, iar acum, așa din senin, nu se mai adaptează? Interesant… chiar crezi că ochii nu mai știu să se adapteze după ce mii de ani au făcut-o cu succes?

Faptul că vederea este folosită de aproape, la calculator – într-un mediu bidimensional, nu are influență asupra vederii tale – atât timp cât știi cum să o folosești.

Diferența între cei care au vederea relaxată și cei care au ochii obosiți după ce lucrează la calculator, constă în lipsa unor obiceiuri, rutine care sunt aplicate din reflex de cei cu vedere relaxată. Aceste reflexe sunt o oglindire a stării interioare.

Care sunt acele rutine care păstrează vederea bună la calculator?

Cei ce au o vedere bună chiar dacă lucrează mult la calculator, fără ochelari, aplică inconștient o serie de obiceiuri pe care ți le recomand:

 

Obiceiul 1: Clipește conștient și regulat de fiecare dată când lucrezi la calculator, de 10 ori la fiecare 5 minute, până când vei face asta din reflex.

Acest obicei ajută și menține ochii umezi și mobili pentru ca tu să poți face mișcări oculare rapide și să ai o vedere multi-focală prin eliberarea oboselii oculare.

 

Obiceiul 2: Aplică regula 10-10-10. Privește o dată la fiecare 10 minute la cel puțin 10 metri depărtare pentru cel puțin 10 secunde.

Când aplici acest obicei, observă detaliile pe care le vezi în depărtare și nu te gândi deloc în acele scurte momente la ceea ce lucrai la calculator. Rostul acestui obicei este de a relaxa emisfera stângă a creierului, care este responsabilă cu efectuarea precisă, exactă și detaliată a muncii.

Astfel, activezi și folosești emisfera drepta care este responsabilă cu relaxarea și curiozitatea – activități care ajută foarte mult la eliberarea oboselii din sistemul vizual.

Acestea sunt principalele obiceiuri pe care recomand să le aplici când lucrezi la calculator. Aplică-le și vei observa că simptome ca cele de mai jos, se vor diminua sau chiar vor dispărea:

  • Arsuri sau mâncărimi ale globului ocular
  • Senzația de nisip sub pleoape
  • Ochi uscați sau prea umezi

Ce rol au ochelarii anti-reflex cu protecție la calculator?

Aceștia oferă senzația de odihnă și relaxare oculară. Însă, ca orice pereche de ochelari, aceștia:

  • NU te ajută să elimini cauza oboselii oculare – ci facilitează acumularea acestei oboseli în sistemul vizual, astfel vederea se deteriorează.
  • NU te ajută să ai o mobilitate mai bună – din păcate ochii devin rigizi, încordați chiar la mișcări simple în diferite direcții.
  • În timp, atât ochii, gâtul și umerii vor deveni mai rigizi și încărcați de tensiune, ceea ce va amplifica și mai mult deteriorarea vederii.
  • NU te ajută să ai un ritm normal al clipirii – oboseala oculară o vei resimți la nivelul pleoapelor, având ochii grei, ca de plumb.

Așadar, dacă vrei să ai o vedere odihnită și sănătoasă când lucrezi la calculator, îți recomand să aplici mereu obiceiurile de mai sus.

Aceste obiceiuri fac parte din seria de 15 obiceiuri care te ajută la îmbunătățirea vederii și sunt detaliate în cartea “Renunță la Ochelari”.

Dacă vrei să înveți mai multe despre protejarea și îmbunătățirea vederii tale, pentru a-ți simți ochii ușori și fără oboseală, dar mai ales independenți de ochelarii anti reflex la calculator, te invit să te înscrii în formularul de mai jos:

Citește tot articolul >
Share