Ochelarii de vedere sunt obstacol sau facilitator al îmbunătăţirii vederii?

O poveste simplă care îți va oferi CLARITATE cu privire la starea vederii tale

Mi-ar plăcea să îţi spun o poveste. Este o poveste în care, posibil, te vei regăsi.

Cu ceva vreme  în urmă „Domnul Iepure” avea o vedere perfectă. Vedea clar la orice distanță și niciodată nu se gândea că vederea lui se va încețoșa și că va începe să poarte ochelari.

La un moment dat însă, a început să nu mai vadă la fel de clar cum vedea înainte și își simțea ochii grei și obosiți.

A mers la un consult oftalmologic și, bineînțeles, a primit o recomandare… să poarte ochelari de vedere. Pe lângă această recomandare i s-a mai spus că dacă va purta ochelarii, vederea i se va îmbunătăți.

Așa a făcut, a urmat indicațiile primite.

După o perioadă în care a folosit ochelarii, a observat că vederea i-a slăbit și nu vedea cu ochii proprii, nici măcar obiectele pe care, înainte de a purta ochelari, le vedea.

Ochelarii de vedere pe care i-a purtat, i-au încețoșat vederea?

„Domnul Iepure” a fost cuprins de teama că dioptriile vor crește și că va trebui să fie dependent de ochelari de vedere toată viața.

Știu că s-ar putea să te surprindă acest lucru, dar iepurii, ca și oamenii, sunt ființe care doresc satisfacții de moment, fără a se mai gândi la consecințele pe termen lung.

Ei se mulțumesc cu faptul că în momentul în care poartă ochelari văd mai clar, chiar dacă vederea lor s-a deteriorat și se va mai deteriora în timp.

Acum, vreau să te întreb ceva:

Știi pe cineva care după ce a purtat ochelari de vedere a trebuit să ia o altă pereche de ochelari cu dioptrii mai mari?

Poate consideri că acest lucru „este normal”, însă creșterea dioptriilor este doar un EFECT.

Mai mult, după cum deja cred că știi, ochelarii corectează doar viciul de refracție, însă ei nu sunt un dispozitiv care să faciliteze procesul de revenire și îmbunătățire a calității vederii.

Purtați permanent, ochelarii de vedere, vor slăbi în timp sistemul optic al ochilor și purtătorul va ajunge să fie dependent de ei pentru că se instalează o „lene a ochilor”.

Ochelarii de vedere creează dependență?

De exemplu, ni se recomandă să purtăm ochelarii de vedere prescriși pentru distanță cu dioptrii mai mari, tot timpul.

Adică și atunci când privim de aproape.

Folosind ochelari de vedere pentru distanță (pentru miopie) la activități pentru distanțe scurte, la citit sau lucrând la calculator, se generează o oboseală suplimentară la nivelul ochilor.

Prin această oboseală, sistemul ocular devine din ce în ce mai încordat, tensionat și rigid – fapt care blochează procesul firesc de focalizare al ochilor.

De ce se întâmplă acest lucru?

Oboseala, încordarea sau durerea oculară este un semnal pe care ochii îl transmit referitor la „tratamentul” la care ei sunt supuși prin purtarea permanentă a ochelarilor.

Peste câteva zile, ochii îți vor trimite alte semnale prin durerile de ochi și chiar la nivelul tâmplelor, la ceafă și poate chiar la frunte.

În cele din urmă, se ajunge ca ochelarii să înlocuiască treptat o bună parte din capacitatea de refracție a ochiului.

Astfel vederea devine din ce în ce mai slabă și dioptriile cresc, iar ochelarii devin ca „un drog” pentru a vedea clar, deoarece se creează o dependență.

În timp, a vedea clar la distanță sau de aproape devine din ce în ce mai dificil, poate chiar imposibil dacă nu se folosesc ochelarii.

Ochelarii de vedere îmbunătățesc vederea?

Ochelarii sunt corectori de refracție, NU dispozitive care îmbunătățesc calitatea vederii.

Așadar, ochelarii nu reprezintă o cale, dacă dorești să revezi clar cu ochii proprii.

Deloc întâmplător, foarte multe persoane încep să poarte ochelari cu dioptrii mici și apoi ajung la a-i schimba cu alții, cu dioptrii mai mari. Însă, în momentul în care vor să efectueze o activitate preferată de ei, ochelarii le creează un disconfort foarte mare.

Revenind la „Domnul Iepure”, acesta trebuia să ia o decizie pentru că dioptriile i-au crescut.

Avea de ales între a cumpăra o nouă pereche de ochelari, sau să încerce o altă metodă de îmbunătățire reală a vederii.

Apropo, tu ce ai face, ai continua să porți ochelarii, sau ai acționa diferit?

Este o altă metodă pentru îmbunătățirea vederii?

Hipocrate, părintele medicinii, a spus că “Medicii tratează, NATURA vindecă.”

Așadar cea mai bună metodă pentru îmbunătățirea vederii este cea NATURALĂ.

După mulți ani de studiu, încercări și eșecuri, am descoperit care sunt metodele și tehnicile NATURALE care funcționează pentru îmbunătățirea vederii și care nu funcționează.

Din experiența proprie, după ce am pus cap la cap informații din domeniul medical, biologic, alimentar, psihologic, mi-am îmbunătățit vederea și apoi am renunțat complet la ochelari în 10 luni de zile.

Astfel am creat un sistem care poate ajuta pe orice persoană care dorește să acționeze și să pună în practică aceste informații pentru a-și îmbunătăți vederea și să reducă dioptriile în mod NATURAL.

Să îți mai spun ceva, nu este vorba nicidecum de lentile de contact sau de operație la ochi.

Sfaturi gratuite pentru îmbunătățirea vederii

Primul tău pas pe care ți-l recomand pentru întreținerea și îmbunătățirea vederii, este să te înscrii la newsletterul GRATUIT în care vei primi sfaturi săptămânale, care te vor ajuta să îmbunătățești zilnic calitatea vederii tale.

Înscrie-te acum completând formularul de mai jos și acționează pentru a-ți îmbunătăți vederea în mod natural:

Despre autor

Flavius Adrian Turcanu

Autor, Trainer și probabil singurul Coach din România dedicat procesului de îmbunătățire NATURALĂ a vederii. Acest proces constă în 3 planuri de acțiune, pentru a obține CLARITATEA: planul fizic, alimentar și mental-emoțional.


close

Învață cum să-ți îmbunătățești NATURAL vederea

Abonează-te acum şi primeşti GRATUIT următoarele:

 • angle-double-right
  Raport Exclusiv: "Cele 10 greşeli periculoase 
  care-ţi deteriorează vederea"
 • angle-double-right
  2 exerciţii oculare pentru îmbunătăţirea vederii tale
 • angle-double-right
  Sfaturi prin email pentru a-ţi îmbunătăţi NATURAL 
  şi simplu vederea

Completează datele de mai jos: