Acesta este un semn că vederea se vindecă

Înțelegerea acestor semne te va motiva să continui procesul de tratare a vederii tale.

Primesc zilnic emailuri cu diferite întrebări referitoare la problemele de vedere și tratarea acestora.

Îmi este adresată frecvent o întrebare, și am deci să ți-o spun și ție, împreună cu răspunsul oferit, pentru a te ajuta să ai CLARITATE în pașii necesari pentru îmbunătățirea vederii.

Răspunsul te va ajuta să percepi corect situația ochilor tăi, și să poți continua să îți îmbunătățești cu ușurință vederea.

***Întrebarea de la Liliana:***

„Bună dragă Flavius, deja de 2 zile de când fac exercițiile de ochi simt o durere în ochi, iar astăzi la lecții când stăteam mai mult concentrată în manual simțeam un disconfort și ochii deodată începeau a lăcrima, deși eram fără ochelari.

Ce poate fi asta? Cum aș putea scăpa de durerile astea apăsătoare?”

*** Raspunsul meu: ***

„Bună Liliana,

Aceste dureri apăsătoare pe care le ai, precum și lăcrimatul, sunt faze ce apar atunci când are loc procesul de vindecare a vederii tale. Să știi că aceste dureri fac parte din procesul prin care vederea se poate vindeca în mod natural.

Este necesar să ai răbdare, pentru că aceste dureri vor dispărea de tot în mod firesc în 2-3 zile, și apoi vederea ta va deveni mai clară și mai mobilă.

O greșeală pe care multe persoane o fac este să fugă de aceste senzații – punându-și imediat ochelarii pe nas, ce-i drept neplăcute pe termen scurt, însă firești și benefice pe termen lung. Evitarea acestor dureri oculare echivalează cu fuga de procesul de îmbunătățire a vederii.

Faptul că o durere oculară este mai puternică decât la alte persoane, semnifică o deteriorare mai mare a vederii din urmă. În momentul când aplici obiceiuri și exerciții zilnice, acestea acționează pe cauza fizică a problemei de vedere și mușchii oculari încep să fie puși în mișcare.

Așadar, prezența durerilor oculare înseamnă că ești pe drumul cel bun spre vindecarea vederii tale.

Am tot fost întrebat, de multe persoane dacă sunt normale durerile de ochi după ce folosesc exercițiile.

Repet – DA, e absolut NORMAL și chiar BENEFIC.

De exemplu, dacă nu ai fugit de 6 luni pe o distanță de 3 km în continuu, și mâine ai avea de parcurs acea distanță, care crezi că va fi efectul asupra musculaturii picioarelor?
Normal că vei avea febră musculară.

Dacă nu mai ai antrenamentul de a ridica greutăți de peste 10 kg, și azi ai face ridicări cu cele 10 kg, vei avea, desigur, o febră musculară.

Așa este și cu ochii. Durerea de ochi, în urma efectuării exercițiilor, este similară cu febra musculară de la picioare.
Am putea spune că e o febră musculară la ochi.”

Cum ajunge vederea să fie mai clară

Dacă ochii tăi nu mai au capacitatea și flexibilitatea normală, e firesc să apară aceste dureri după efectuarea obiceiurilor zilnice și a exercițiilor oculare.

Cu cât mușchii eliberează din oboseala oculară, acestia capătă o flexibilitate și o mobilitate mai mare, dispare rigiditatea. Așa ești cu un pas mai aproape de o vedere mai sănătoasă!

Alte persoane mi-au spus că după câteva zile de practicare a exercițiilor au început să lăcrimeze mai des. Acest lucru este de asemenea normal și foarte sănătos, foarte benefic și normal în procesul de vindecare a vederii tale.

Ochii tăi sunt, în mod firesc, lubrifiați mereu. În momentul în care medicul oftalmolog observă că ai ochii uscați, îți va recomanda de obicei lacrimi artificiale – cu toate că ochiul tău poate secreta lacrimi în ritmul normal și NATURAL.

Însă, aceste lacrimi artificiale vor inhiba secreția glandelor lacrimale.

Procesul de vindecare a vederii este simplu. Trebuie doar să acționezi consecvent și să eliberezi oboseala din mușchii oculari. Cu cât eliberezi mai multă oboseală, cu atât vederea ta va deveni mai odihnită și relaxată. Din această stare de relaxare, vederea devine mai clară.

Odată ce eliberezi tensiunea din mușchi, aceștia se recalibrează și dispar durerile oculare.

Învață mai multe metode și tehnici de a elibera oboseala din sistemul tău ocular și recapătă bucuria de a vedea clar cu ochii tăi.

Înscrie-te în formularul de mai jos si acționează pentru a învăța obiceiuri și exerciții care mențin starea de odihnă a ochilor și îmbunătățesc vederea:

Despre autor

Flavius Adrian Turcanu

Autor, Trainer și probabil singurul Coach din România dedicat procesului de îmbunătățire NATURALĂ a vederii. Acest proces constă în 3 planuri de acțiune, pentru a obține CLARITATEA: planul fizic, alimentar și mental-emoțional.


close

Învață cum să-ți îmbunătățești NATURAL vederea

Abonează-te acum şi primeşti GRATUIT următoarele:

 • angle-double-right
  Raport Exclusiv: "Cele 10 greşeli periculoase 
  care-ţi deteriorează vederea"
 • angle-double-right
  2 exerciţii oculare pentru îmbunătăţirea vederii tale
 • angle-double-right
  Sfaturi prin email pentru a-ţi îmbunătăţi NATURAL 
  şi simplu vederea

Completează datele de mai jos: