Cum îmbunătățește soarele starea vederii

Iată relația dintre o vedere sănătoasă, lumina solară și ochelarii de soare…

Un proverb popular zice “în casa în care intră soarele pe geam, nu intră doctorul pe ușă”.

Eu aș spune că ochii care văd lumina soarelui nu sunt încătușați de ochelari…

Cred că ai observat și știi că atât cârtițele, cât și liliecii au ochii mai slab dezvoltați pentru că în mediul în care acestea trăiesc, nu este lumină și nu au nevoie de un sistem vizual complex.

Însă ochii tăi sunt organele luminii, căci altfel tu nu ai vedea nimic cu ei.

Așa că îți recomand să te expui la soare în fiecare dimineață, imediat după ce te trezești, pentru 5 minute. Acest lucru te va ajuta să ai mai multă energie pentru acea zi. De asemenea, același lucru îl poți face pentru 5 minute și la apus.

Prin expunerea la soare, organismul tău sintetizează vitamina D. Această vitamină este stâlpul sănătății. Cu ajutorul acesteia, calciul de care are nevoie întregul tău corp este asimilat mai bine în organism.

La nivelul ochilor tăi, calciul este necesar pentru a oferi musculaturii oculare capacitatea de a se contracta. Astfel, ochii vor fi mai sănătoși și tu vei vedea mai bine.

De asemenea, expunerea zilnică la soare ajută ca vederea ta să nu mai fie sensibilă la lumina naturală și să tratezi astfel, în mod natural, fotofobia – sensibilitatea la lumină puternică.

Cum influențează lumina solară vederea?

Razele de lumină trec prin cornee și cristalin și se focalizează pe retină. Aici, aceste raze stimulează celulele care detectează lumina și culorile.

Aceste celule specializate în detecția luminii și a culorilor – conurile și bastonașele  – transformă impulsul luminos în impuls electric și îl transmit prin nervii optici la creier, spre analizare și procesare.

Astfel tu conștientizezi ceea ce vezi, culorile existente, cât și distanța dintre tine și obiectul vizualizat.

Calitatea vederii tale și imaginea pe care o percepi, este influențată de calitatea luminii naturale care intră în ochii tăi.

Lumina de la soare este cea mai sănătoasă, fiind singura care are un spectru complet și propice pentru a ajuta ochiul să perceapă și să reproducă toate culorile vizibile.

În lipsa luminii naturale, retina nu este stimulată complet și transmite creierului o informație denaturată, greșită, pe care creierul trebuie să o proceseze.

 

Astfel, vederea începe să obosească și să fie sensibilă la lumină.

De asemenea, expunerea la soare are influență în mod indirect asupra vederii prin următoarele:

  • reglează nivelul de serotonină – melatonină, în funcție de cantitatea și calitatea de lumină percepută de ochii tăi și pregătește corpul pentru somnul din timpul nopții.
  • stimulează glanda tiroidă, relaxează presiunea sângelui cât și nivelul de activitate al corpului.

Astfel, corpul și ochii tăi se odihnesc eficient.

 

Din păcate însă, lumina artificială din interior pe timp de zi, nu inhibă total producția de melatonină, și nu permite o stare de trezire completă a organismului.

De ce? Pentru că melatonina este încă prezentă în corp, și unele funcții care ar trebui să se desfășoare în timpul nopții, au loc în timpul zilei.

Astfel, celulele cu bastonașe, specializate pentru vederea nocturnă, sunt active în loc să fie inactive. Celulele cu conuri, specializate pentru culori și vederea diurnă, nu sunt active total.

Este sănătos să porți ochelari de soare?

Prin ochi, impulsul fotonilor de calitate este transmis la hipotalamus, iar acesta influențează întregul tău corp, prin întregul reglaj hormonal.

Am o întrebare ajutătoare pentru asta.

Care este motivul pentru care jucătorii de tenis nu folosesc ochelari de soare în timpul competițiilor?

Ei folosesc o șapcă, pentru că astfel limitează volumul de lumină, și nu CALITATEA luminii.

Calitatea luminii îi ajută să aprecieze corect distanța și viteza mingii care vine de la adversar.

Atât de mult afectează lipsa luminii de calitate starea vederii!

 

Pentru a beneficia din plin de energia și lumina de la soare, folosește ochelarii de soare vara, doar atunci când conduci, în intervalul 12-17, și iarna în medii cu reflecții – zăpada sau nisip.

Dacă ești sensibil la lumina naturală, de soare ai nevoie pentru a rezolva această sensibilitate, nu de ochelari de soare sau de întuneric.

Ochelarii de soare nu fac decât să amplifice și mai mult problemele tale de vedere, blocând razele de lumină care stimulează și reglează activitatea vederii tale.

Dacă ții la ochii tăi „ca la ochii din cap”, învață mai multe despre cum să menții și să îmbunătățești NATURAL vederea prin alte metode practice, și înscrie-te acum în formularul de mai jos:

Despre autor

Flavius Adrian Turcanu

Autor, Trainer și probabil singurul Coach din România dedicat procesului de îmbunătățire NATURALĂ a vederii. Acest proces constă în 3 planuri de acțiune, pentru a obține CLARITATEA: planul fizic, alimentar și mental-emoțional.