Oprește definitiv creșterea dioptriilor în 2 pași

Cu cât vederea ta devine mai relaxată și flexibilă, cu atât stopezi mai mult creșterea dioptriilor

Când reușești să stopezi creșterea dioptriilor, faci primul pas în procesul de îmbunătățire și recăpătare a vederii clare.

Ca să stopezi creșterea dioptriilor, este important să știi cauza care determină creșterea dioptriilor.

Vederea devine încețoșată atunci când razele de lumină nu se mai focalizează pe retină, iar acesta este primul semn că dioptriile pot crește.

Vederea devine încețoșată când imaginea se focalizează în spatele retinei în cazul vederii neclare de aproape, iar în cazul vederii neclare la distanță, imaginea se focalizează în fața retinei.

În ambele cazuri vederea este neclară, deoarece forma globului ocular se modifică. Cu cât vederea este mai încețoșată, dioptriile sunt mai mari pentru că modificarea formei globului ocular este mai mare.

Cu cât dioptriile la cei care văd încețoșat la distanță, sunt mai mari, cu atât ochiul este mai alungit; iar vederea încețoșată de aproape este direct proporțională cu forma turtită a globilor oculari.

Ce determină deformarea globilor oculari?

Atât timp cât forma globilor tăi oculari determină cât de clar vezi, este foarte important să conștientizezi faptul că la o vedere sănătoasă, forma globilor se modifică precum obiectivul unui aparat foto-video, în funcție de distanța la care vrei să vezi.

Aceste modificări sunt determinate de cele 6 perechi de mușchi care controlează mișcările și determină forma globului ocular.

Așadar, pentru a stopa creșterea dioptriilor, trebuie să oferi mușchilor tăi flexibilitatea și relaxarea inițială, astfel recapeți capacitatea de a modifica forma globilor oculari în funcție de distanța la care privești.

Starea mușchilor oculari influențează numărul dioptriilor.

Cum oferi mușchilor oculari flexibilitatea și capacitatea de a restaura forma ochilor?

ELIBERÂND tensiunea, oboseala prezentă în mușchii oculari. Această oboseală face ca mușchii oculari să fie ficși, rigizi și să mențină forma globilor oculari modificată permanent.

 

Cei 2 pași care opresc definitiv creșterea dioptriilor

Acești pași au un rol principal,  și anume ajută la eliberarea tensiunii din mușchii oculari.

Odată ce începi să eliberezi tensiunea din mușchii oculari, stopezi creșterea dioptriilor, a deteriorării vederii și vederea ta începe să devină mai limpede.

Așa că, hai să îți explic cei 2 pași necesari pentru a oprii definitiv creșterea dioptriilor tale.

 

Pasul 1 – Poartă ochelari sau lentile de contact cu care nu vezi foarte clar

Purtând permanent o astfel de pereche de ochelari, care corectează 100% din viciul de refracție, generezi mai multă oboseală în sistemul vizual, iată explicația mai jos.

Un studiu efectuat de medicul oftalmolog canadian Robert Kaplan, a evidențiat că atunci când ochelarii corectează în jur de 83.6% din viciul de refracție, ajută la păstrarea și chiar îmbunătățirea vederii.

În momentul în care ochelarii folosiți corectează 100% din viciul de refracție, adică mai mult de 83.6% din viciul de refracție, claritatea imaginilor prin ochelari este prea mare.

În acest fel, ochelarii “blochează” capacitatea naturală a ochilor de a-și recăpăta flexibilitatea și starea de relaxare. Din acest motiv ochelarii, corectând întreaga capacitate de vedere, vor provoca oboseală oculară suplimentară.

Astfel, ochii nu mai sunt stimulați să se simtă liberi și mobili.

Mai mult, vederea devine dependentă de ochelari – și se încețoșează și mai mult. În timp, va fi nevoie de o altă pereche de ochelari, cu dioptrii mai mari, pentru a corecta noul viciu de refracție care a fost creat.

O soluție simplă este să începi să porți pentru 1-2 ore pe zi, o pereche de ochelari mai vechi, cu dioptrii mai mici.

 

Pasul 2 – Elimină oboseala actuală din mușchii oculari.

Cum eliberezi această oboseală oculară?

Prin practicarea conștientă a exercițiilor, a obiceiurilor sănătoase care îmbunătățesc vederea. Clipitul este unul din ele, urmat de expunerea la soare și efectuarea zilnică de mișcare.

De asemenea, ajută la eliberarea tensiunii din mușchii oculari exercițiile, cât și relaxarea mentală și emoțională.

Odată ce elimini și previi apariția oboselii cronice în mușchii oculari, STOPEZI creșterea dioptriilor și vederea ta se îmbunătățește. Când în mușchii tăi oculari nu mai este oboseală cronică, vederea ta redevine relaxată, ușoară și clară.

Învață mai multe despre obiceiurile, exercițiile și celelalte aspecte care influențează starea vederii pentru ca să te bucuri de independența de ochelari. Înscrie-te acum în formularul de mai jos și vei primi săptămânal sfaturi practice pentru a-ți recăpăta libertatea vizuală:

Despre autor

Flavius Adrian Turcanu

Autor, Trainer și probabil singurul Coach din România dedicat procesului de îmbunătățire NATURALĂ a vederii. Acest proces constă în 3 planuri de acțiune, pentru a obține CLARITATEA: planul fizic, alimentar și mental-emoțional.


close

Învață cum să-ți îmbunătățești NATURAL vederea

Abonează-te acum şi primeşti GRATUIT următoarele:

 • angle-double-right
  Raport Exclusiv: "Cele 10 greşeli periculoase 
  care-ţi deteriorează vederea"
 • angle-double-right
  2 exerciţii oculare pentru îmbunătăţirea vederii tale
 • angle-double-right
  Sfaturi prin email pentru a-ţi îmbunătăţi NATURAL 
  şi simplu vederea

Completează datele de mai jos: