Toate articolele din "Obiceiuri"

Oprește definitiv creșterea dioptriilor în 2 pași

Cu cât vederea ta devine mai relaxată și flexibilă, cu atât stopezi mai mult creșterea dioptriilor

Când reușești să stopezi creșterea dioptriilor, faci primul pas în procesul de îmbunătățire și recăpătare a vederii clare.

Ca să stopezi creșterea dioptriilor, este important să știi cauza care determină creșterea dioptriilor.

Vederea devine încețoșată atunci când razele de lumină nu se mai focalizează pe retină, iar acesta este primul semn că dioptriile pot crește.

Vederea devine încețoșată când imaginea se focalizează în spatele retinei în cazul vederii neclare de aproape, iar în cazul vederii neclare la distanță, imaginea se focalizează în fața retinei.

În ambele cazuri vederea este neclară, deoarece forma globului ocular se modifică. Cu cât vederea este mai încețoșată, dioptriile sunt mai mari pentru că modificarea formei globului ocular este mai mare.

Cu cât dioptriile la cei care văd încețoșat la distanță, sunt mai mari, cu atât ochiul este mai alungit; iar vederea încețoșată de aproape este direct proporțională cu forma turtită a globilor oculari.

Ce determină deformarea globilor oculari?

Atât timp cât forma globilor tăi oculari determină cât de clar vezi, este foarte important să conștientizezi faptul că la o vedere sănătoasă, forma globilor se modifică precum obiectivul unui aparat foto-video, în funcție de distanța la care vrei să vezi.

Aceste modificări sunt determinate de cele 6 perechi de mușchi care controlează mișcările și determină forma globului ocular.

Așadar, pentru a stopa creșterea dioptriilor, trebuie să oferi mușchilor tăi flexibilitatea și relaxarea inițială, astfel recapeți capacitatea de a modifica forma globilor oculari în funcție de distanța la care privești.

Starea mușchilor oculari influențează numărul dioptriilor.

Cum oferi mușchilor oculari flexibilitatea și capacitatea de a restaura forma ochilor?

ELIBERÂND tensiunea, oboseala prezentă în mușchii oculari. Această oboseală face ca mușchii oculari să fie ficși, rigizi și să mențină forma globilor oculari modificată permanent.

 

Cei 2 pași care opresc definitiv creșterea dioptriilor

Acești pași au un rol principal,  și anume ajută la eliberarea tensiunii din mușchii oculari.

Odată ce începi să eliberezi tensiunea din mușchii oculari, stopezi creșterea dioptriilor, a deteriorării vederii și vederea ta începe să devină mai limpede.

Așa că, hai să îți explic cei 2 pași necesari pentru a oprii definitiv creșterea dioptriilor tale.

 

Pasul 1 – Poartă ochelari sau lentile de contact cu care nu vezi foarte clar

Purtând permanent o astfel de pereche de ochelari, care corectează 100% din viciul de refracție, generezi mai multă oboseală în sistemul vizual, iată explicația mai jos.

Un studiu efectuat de medicul oftalmolog canadian Robert Kaplan, a evidențiat că atunci când ochelarii corectează în jur de 83.6% din viciul de refracție, ajută la păstrarea și chiar îmbunătățirea vederii.

În momentul în care ochelarii folosiți corectează 100% din viciul de refracție, adică mai mult de 83.6% din viciul de refracție, claritatea imaginilor prin ochelari este prea mare.

În acest fel, ochelarii “blochează” capacitatea naturală a ochilor de a-și recăpăta flexibilitatea și starea de relaxare. Din acest motiv ochelarii, corectând întreaga capacitate de vedere, vor provoca oboseală oculară suplimentară.

Astfel, ochii nu mai sunt stimulați să se simtă liberi și mobili.

Mai mult, vederea devine dependentă de ochelari – și se încețoșează și mai mult. În timp, va fi nevoie de o altă pereche de ochelari, cu dioptrii mai mari, pentru a corecta noul viciu de refracție care a fost creat.

O soluție simplă este să începi să porți pentru 1-2 ore pe zi, o pereche de ochelari mai vechi, cu dioptrii mai mici.

 

Pasul 2 – Elimină oboseala actuală din mușchii oculari.

Cum eliberezi această oboseală oculară?

Prin practicarea conștientă a exercițiilor, a obiceiurilor sănătoase care îmbunătățesc vederea. Clipitul este unul din ele, urmat de expunerea la soare și efectuarea zilnică de mișcare.

De asemenea, ajută la eliberarea tensiunii din mușchii oculari exercițiile, cât și relaxarea mentală și emoțională.

Odată ce elimini și previi apariția oboselii cronice în mușchii oculari, STOPEZI creșterea dioptriilor și vederea ta se îmbunătățește. Când în mușchii tăi oculari nu mai este oboseală cronică, vederea ta redevine relaxată, ușoară și clară.

Învață mai multe despre obiceiurile, exercițiile și celelalte aspecte care influențează starea vederii pentru ca să te bucuri de independența de ochelari. Înscrie-te acum în formularul de mai jos și vei primi săptămânal sfaturi practice pentru a-ți recăpăta libertatea vizuală:

Citește tot articolul >
Share

Atitudinea esențială pentru îmbunătățirea vederii

Am primit de multe ori întrebarea:

“Dacă se poate îmbunătăți natural vederea, de ce nu am auzit de nici un prieten care să își îmbunătățească vederea?”

Ei bine, nu ai auzit pentru că nici un prieten de-al tău nu știe, sau nici el nu crede că se poate.

Așadar, primul pas pentru ca oricine să își îmbunătățească vederea este să conștientizeze că se poate și apoi să pună în PRACTICĂ tot ceea ce ajută la îmbunătățirea stării vederii.

Următorul pas constă în alegerea pe care o persoană o face din momentul când află o informație importantă, și anume:

  • o testează și o aplică, sau
  • o ignoră și continuă să aibă aceeași atitudine față de vederea sa.

Însă, să mergem mai departe și să vedem care este atitudinea prin care blochezi din start îmbunătățirea vederii tale.

Imediat după ce mi-am îmbunătățit vederea, i-am spus și prietenului meu Victor, care purta ochelari, să urmeze și el aceiași pași pentru a-și îmbunătăți vederea și să renunțe la ochelari.

Atitudinea reiese din răspuns

Am fost surprins de răspunsul său pentru că mi-a spus:

“La mine e altceva.”

“Cum adică la tine este altceva? Ce este la tine?” îl întreb eu…
“Eu am miopie…”

“Exact asta am avut și eu”, i-am zis, “miopie am avut și eu și se poate vindeca.”

“Nu, pentru că la mine, mi-a zis doamna doctor, ochiul e alungit”, adaugă el.

“Exact”, îi zic eu, “așa e la miopie, ochiul este alungit. Chiar dacă ochiul este alungit, atât timp cât mușchii oculari extrinseci sunt relaxați uniform, ochiul revine la forma sferică și vederea ta redevine clară”.

Vederea limpede apare când ochiul revine la forma sferică.

“Aaa, nu, la mine e altceva, doctorița mi-a zis că nu se mai poate face nimic, și că trebuie doar să port ochelari.” – zise el.

“Te miri că ai probleme cu vederea atât timp cât tu nici NU VREI SĂ VEZI cum se poate îmbunătăți vederea?” i-am mai spus.
Apoi i-am mai zis: “Bine, cum crezi tu, este vederea ta.”

Victor poartă și astăzi ochelari, iar vederea lui este și mai deteriorată pentru că atitudinea lui este de a bloca orice informație care îl poate ajuta.

Tu ai aflat ce alegere a făcut el și cred că ai înțeles că atitudinea de a TESTA dacă vederea se poate îmbunătăți, este esențială. Dacă vrei să fii sigur că ceva funcționează sau nu, TESTEAZĂ.

Sunt 3 tipuri de acțiuni care te pot ajuta să îți îmbunătățești vederea, pe plan fizic – prin exerciții oculare, pe plan alimentar și pe plan emoțional.

Hai să îți arăt cum poți să testezi GRATUIT. Am creat un sistem de informații, din experiența mea de a renunța la ochelari și prin care mi-am restaurat vederea clară.

Dacă vrei să înveți care sunt pașii pentru a-ți simți ochii odihniți și relaxați, înscrie-te la seria de sfaturi gratuite prin intermediul formularului de mai jos:

Citește tot articolul >
Share

Cum influențează mintea starea vederii

Această perspectivă despre vedere te ajută să faci încă un mare pas spre îmbunătățirea vederii tale

Iată 2 întâmplări care îți vor dezvălui ce influențează cel mai mult vederea ta.

Cel puțin o dată, sunt sigur că ți s-a întâmplat să cauți cămașa în dulap și să nu o găsești.

O tot cauți, și cu toate că știi că acolo era, pur și simplu nu o vezi. O vezi abia când cineva ți-o arată și te miri apoi cum de nu ai văzut-o.

De ce crezi că se întâmplă astfel de situații?

Înainte să îți explic ce se întâmplă în situația asta, hai să îți mai dau un exemplu pentru a avea o imagine mai clară asupra acestui tip de evenimente.

Îmi căutam telefonul, știam că este pe masă; m-am uitat de 2 ori după el pe masă și nu l-am găsit.

M-am uitat sub toate celelalte obiecte de pe masă, “poate o fi sub o hârtie sau sub o carte”, însă tot nu l-am găsit.

Abia când mama mea mi-a spus să mă uit pe colțul din dreapta al mesei, l-am văzut. Era chiar pe colțul mesei, însă nu l-am văzut deloc. Mai mult, nici nu m-am atins de acea parte a mesei când am ridicat foile și cărțile.

Asemănător sunt sigur că ți s-a întâmplat și ție…

Acestea sunt semne ale deteriorării vederii?

NU. Pentru că a vedea nu ține doar de ochi, și asta este important să știi.

Dacă nu vezi ceva atunci când cauți, nu înseamnă că ochii tăi sunt defecți.
Pur și simplu atenția ta este în altă parte și nu vezi.

Ei bine, din diverse motive – ce țin de la persoană la persoană – vezi cămașa sau telefonul, însă nu ai conștientizat că este acolo.

De ce se întâmplă așa?
Pentru că aveai așteptarea ca telefonul sau cămașa să fie în altă parte decât erau.

Așteptările sunt în mintea ta, și ea face această modificare a realității în funcție de așteptările avute.

Se întâmplă în felul următor:

  1. În mintea ta sunt o serie de așteptări
  2. Dacă așteptările tale sunt diferite de ceea ce e în realitate…
  3. Mintea ta distorsionează ceea ce vede sau chiar ignoră;
  4. Așa ajungi să nu vezi ceea ce cauți!

 

 

Mintea influențează detaliile pe care le vedem.

La fel este și cu un biolog experimentat, care vede și identifică rapid ce fel de bacterii se găsesc într-o mostră, față de un biolog începător.

Diferența dintre cei doi nu are legătură cu calitatea ochilor și a vederii lor, ci cu diferența de informații și experiență.

Adică vezi și identifici ceea ce știi deja!

Dacă nu știi că există, nu ai cum să vezi ceva clar.

Acest lucru se întâmplă de exemplu cu 2 persoane care au de rezolvat o problemă de matematică, cel care are cunoștințe despre cum se rezolvă o problemă, VEDE soluția rapid.

Faptul că mintea modifică ceea ce văd ochii este știut chiar din gimnaziu, de la orele de biologie cât și de la cele de fizică, atunci când se învață optica…

… se știe și se demonstrează CLAR că ceea ce vedem și conștientizăm se formează în felul următor:  razele luminoase ale obiectului privit se focalizează răsturnat pe retină!

Acum atenție!

Când te uiți la cineva sau la ceva, îl vezi cu capul în jos?
Nu. De ce?

Pentru că în creier informațiile transmise de către ochi sunt procesate și așezate “în picioare” ca tu să vezi normal ceea ce privești.

Acest lucru este posibil doar pentru că mintea ta modifică ceea ce ochii tăi văd.

Poate determina mintea să ai o vedere încețoșată?

DA. Desigur că poate.

Cum? Simplu: dacă ceea ce vezi nu îți place, fie o persoană sau un eveniment, mintea ta va ajuta să nu mai vezi!

Bineînțeles, proporțional cu dorința de a nu vedea sau a vedea altceva (decât e în realitate) vederea se deteriorează!

Important nu este doar faptul că mintea poate încețoșa vederea, ci faptul că aceasta poate îmbunătăți vederea!

Îți dau un alt exemplu, când cineva se hotărăște ce mașină vrea să-și cumpere, ce model, ce culoare, VEDE pe stradă EXACT acel model și acea culoare de mașină.

Adică – cu cât avem mai multă claritate în minte, cu atât și claritatea fizică devine mai bună, pe acele aspecte din viață unde ne dorim să vedem clar.

Soluția este să înveți cum să gestionezi gândurile din minte și emoțiile – și astfel îți îmbunătățești calitatea și claritatea vederii.

[shown]Am creat o serie de informații sistematice pentru a fi aplicate ușor, și o dată ce te vei înscrie în formularul de mai jos vei învăța cum să îți îmbunătățești vederea prin alimentație, tipare mentale sănătoase și exerciții oculare:[/shown]

[hidden]În cartea “Renunță la Ochelari” găsești tot ce trebuie să înveți și să faci pentru a corecta cauzele mental-emoționale care au deteriorat vederea și cum să acționezi în mod natural:[/hidden]

Citește tot articolul >
Share

Cum îmbunătățește soarele starea vederii

Iată relația dintre o vedere sănătoasă, lumina solară și ochelarii de soare…

Un proverb popular zice “în casa în care intră soarele pe geam, nu intră doctorul pe ușă”.

Eu aș spune că ochii care văd lumina soarelui nu sunt încătușați de ochelari…

Cred că ai observat și știi că atât cârtițele, cât și liliecii au ochii mai slab dezvoltați pentru că în mediul în care acestea trăiesc, nu este lumină și nu au nevoie de un sistem vizual complex.

Însă ochii tăi sunt organele luminii, căci altfel tu nu ai vedea nimic cu ei.

Așa că îți recomand să te expui la soare în fiecare dimineață, imediat după ce te trezești, pentru 5 minute. Acest lucru te va ajuta să ai mai multă energie pentru acea zi. De asemenea, același lucru îl poți face pentru 5 minute și la apus.

Prin expunerea la soare, organismul tău sintetizează vitamina D. Această vitamină este stâlpul sănătății. Cu ajutorul acesteia, calciul de care are nevoie întregul tău corp este asimilat mai bine în organism.

La nivelul ochilor tăi, calciul este necesar pentru a oferi musculaturii oculare capacitatea de a se contracta. Astfel, ochii vor fi mai sănătoși și tu vei vedea mai bine.

De asemenea, expunerea zilnică la soare ajută ca vederea ta să nu mai fie sensibilă la lumina naturală și să tratezi astfel, în mod natural, fotofobia – sensibilitatea la lumină puternică.

Cum influențează lumina solară vederea?

Razele de lumină trec prin cornee și cristalin și se focalizează pe retină. Aici, aceste raze stimulează celulele care detectează lumina și culorile.

Aceste celule specializate în detecția luminii și a culorilor – conurile și bastonașele  – transformă impulsul luminos în impuls electric și îl transmit prin nervii optici la creier, spre analizare și procesare.

Astfel tu conștientizezi ceea ce vezi, culorile existente, cât și distanța dintre tine și obiectul vizualizat.

Calitatea vederii tale și imaginea pe care o percepi, este influențată de calitatea luminii naturale care intră în ochii tăi.

Lumina de la soare este cea mai sănătoasă, fiind singura care are un spectru complet și propice pentru a ajuta ochiul să perceapă și să reproducă toate culorile vizibile.

În lipsa luminii naturale, retina nu este stimulată complet și transmite creierului o informație denaturată, greșită, pe care creierul trebuie să o proceseze.

 

Astfel, vederea începe să obosească și să fie sensibilă la lumină.

De asemenea, expunerea la soare are influență în mod indirect asupra vederii prin următoarele:

  • reglează nivelul de serotonină – melatonină, în funcție de cantitatea și calitatea de lumină percepută de ochii tăi și pregătește corpul pentru somnul din timpul nopții.
  • stimulează glanda tiroidă, relaxează presiunea sângelui cât și nivelul de activitate al corpului.

Astfel, corpul și ochii tăi se odihnesc eficient.

 

Din păcate însă, lumina artificială din interior pe timp de zi, nu inhibă total producția de melatonină, și nu permite o stare de trezire completă a organismului.

De ce? Pentru că melatonina este încă prezentă în corp, și unele funcții care ar trebui să se desfășoare în timpul nopții, au loc în timpul zilei.

Astfel, celulele cu bastonașe, specializate pentru vederea nocturnă, sunt active în loc să fie inactive. Celulele cu conuri, specializate pentru culori și vederea diurnă, nu sunt active total.

Este sănătos să porți ochelari de soare?

Prin ochi, impulsul fotonilor de calitate este transmis la hipotalamus, iar acesta influențează întregul tău corp, prin întregul reglaj hormonal.

Am o întrebare ajutătoare pentru asta.

Care este motivul pentru care jucătorii de tenis nu folosesc ochelari de soare în timpul competițiilor?

Ei folosesc o șapcă, pentru că astfel limitează volumul de lumină, și nu CALITATEA luminii.

Calitatea luminii îi ajută să aprecieze corect distanța și viteza mingii care vine de la adversar.

Atât de mult afectează lipsa luminii de calitate starea vederii!

 

Pentru a beneficia din plin de energia și lumina de la soare, folosește ochelarii de soare vara, doar atunci când conduci, în intervalul 12-17, și iarna în medii cu reflecții – zăpada sau nisip.

Dacă ești sensibil la lumina naturală, de soare ai nevoie pentru a rezolva această sensibilitate, nu de ochelari de soare sau de întuneric.

Ochelarii de soare nu fac decât să amplifice și mai mult problemele tale de vedere, blocând razele de lumină care stimulează și reglează activitatea vederii tale.

Dacă ții la ochii tăi „ca la ochii din cap”, învață mai multe despre cum să menții și să îmbunătățești NATURAL vederea prin alte metode practice, și înscrie-te acum în formularul de mai jos:

Citește tot articolul >
Share