Toate articolele din "Prevenire"

Ce trebuie să știi înainte să porți ochelari anti-reflex la calculator

Ochii îți obosesc repede, și uneori apar durerile de ochi și de cap când lucrezi la calculator?

Învață ce trebuie să știi pentru a avea o vedere relaxată și să nu fii dependent de ochelarii anti-reflex când lucrezi la calculator.

Dacă consideri că lucrul la calculator îți poate strica vederea, te invit să iei în calcul următoarele informații…

Într-adevăr, ochii sunt construiți pentru o vedere tridimensională, rapid schimbătoare și multifocală.

În consecință, pare că lucrul îndelungat în fața calculatorului – un mediu bidimensional, combinat cu folosirea continuă a vederii la aceeși distanță, determină suprasolicitarea musculaturii ochilor și astfel apare oboseala oculară.

Deci, nu calculatorul în sine îți poate deteriora vederea, ci MODUL în care lucrezi la calculator – ai privirea suprasolicitată sau relaxată.

Cum mai este afectată vederea de lucrul incorect la calculator?

Corneea, lentila exterioară a ochiului, este responsabilă cu 80% din puterea de refracție a sistemului de lentile al ochiului.

Însă purtatul îndelungat al ochelarilor, mai ales la calculator, face ca rata naturală de clipire să scadă și astfel se creează dependența de lacrimi artificiale și mai târziu de ochelari cu dioptrii din ce în ce mai mari.

Corneea este hrănită cu substanțele nutritive care se află în lacrimi. Lacrimile acționează ca un “lubrifiant” și sunt distribuite pe suprafața corneei atunci când clipești.

Dar atunci când lucrezi la calculator și ochii tăi obosesc, începe să se instaleze privirea fixă, care va scădea numărul de clipiri, provocând uscăciunea ochilor.

Atunci când nu clipești suficient, ochii tăi nu se umezesc și nici nu primesc substanțele nutritive.

În aceste condiții, poți simți următoarele simptome:

  • Arsuri sau mâncărimi ale globului ocular
  • Senzația de nisip sub pleoape
  • Ochi grei sau ochi prea umezi
  • Apariția miopiei sau astigmatismului

Calitatea luminii influențează starea vederii?

Este cunoscut faptul că dimensiunea pupilei este influențată de prezența sau de absența luminii; când există multă lumină se micșorează pupila, iar la întuneric se mărește.

În acest fel pupila reglează cantitatea de lumină care intră în ochi.

Felul în care pupila reglează cantitatea de lumină care intră în ochi este influențat și de CALITATEA luminii, adică de acea lumină cu spectru complet, ca a soarelui.

Mai mult, această calitate a luminii care pătrunde în ochi, contribuie la menținerea echilibrului sistemului nervos.

Care este rolul ochelarilor anti-reflex?

Privitul prin lentilele ochelarilor cu protecție la calculator, face ca o parte din spectrul ultraviolet al luminii naturale – emis de soare, cât și a luminii emise de monitor, să fie reflectate de ochelari.

Această pierdere a spectrului total al luminii solare trebuie compensată de sistemul nervos.

Când sistemul nervos este afectat prin pierderea spectrului de lumină, face ca echilibrul natural al organismului, cât și al ochilor, să fie perturbat.

Atunci când porți ochelarii cu protecție, aceștia reflectează lumina emisă de calculator și pupila rămâne într-o poziție fixă – având diametru mai mare, ca și cum ar fi mai puțină lumină în încăpere.

Acest lucru se întâmplă pentru că o parte din spectrul luminos nu mai ajunge în ochi, iar pupila nu mai este stimulată să se mai contracte.

În timp, pupila își pierde din antrenamentul de contractare și relaxare rămânând “blocată” într-o stare fixă cu diametru mărit.

În momentul în care pupila este pentru un timp îndelungat larg deschisă se resimt următoarele:

  • oboseala oculară mare, și
  • apare FOTOFOBIA – sensibilitatea la lumină puternică

Sensibilitatea la lumină o vei resimți fie când ești afară, fiind sensibil la lumina naturală – care PARE mai puternică și vei vrea să micșorezi ochii, cât și în interior percepând că lumina emisă de monitor te obosește.

 

Într-adevăr, purtând ochelarii anti-reflex, imaginea este “mai agreabilă” atunci când privim prin ei, însă un alt efect secundar este că se transmite un mesaj de la creier la pleoape să clipească mai rar.

Astfel mușchii pupilei și ai pleoapelor încep să fie inhibați, iar în timp ochii devin din ce în ce mai încordați și obosiți și apare senzația că nu te mai poți concentra la lucrul pe care-l faci la calculator, iar soluția pare să fie ochelarii care să aibă protecție la calculator.

Însă, cred că știi sau ai auzit că din momentul în care începi să porți ochelari, se creează o dependență în timp față de ei și, bineînțeles, ochii tăi vor deveni din ce în ce mai sensibili chiar și la lumina naturală.

ATENȚIE: Cât timp nu ai avut senzații neplăcute la calculator, vederea ta nu era protejată de o pereche de ochelari, așadar soluția nu este să porți ochelari anti-reflex.

O vedere odihnită și relaxată la calculator

Așadar recomandarea mea pentru a avea o vedere clară și odihnită, chiar dacă lucrezi ore în șir la calculator, fără să îți mai faci griji că vei ajunge să porți ochelari cu protecție, este să practici următorii pași:

Pasul 1: Clipești normal și conștient de 5 ori la fiecare 10 minute.

Pasul 2: La cea mai mică oboseală pe care o simți, elibereaz-o simplu, la fiecare 15 minute ține ochii închiși normal pentru 10 secunde pentru ca ochii tăi să se odihnească.

Acești 2 pași sunt pași de bază pe care trebuie să îi faci când lucrezi zilnic la calculator.

Pasul 3: O altă recomandare este să așezi în spatele monitorului tău, la o distanță de 2 metri de tine o foaie A4 cu diferite mărimi de scris. Apoi, din 10 în 10 minute, înainte să clipești, schimbă privirea de la monitor la acea foaie A4.

Observă cum vezi la foaia A4, înainte și după ce clipești.

Fie că acum folosești sau nu ochelarii cu protecție la calculator, făcând zilnic acești 3 pași, ochii tăi vor fi mult mai relaxați.

Vrei să înveți mai multe despre cum să te bucuri de o vedere clară, ușoară și relaxată?

Dacă vrei să înveți cum îți poți îmbunătăți vederea în mod natural, înscrie-te la seria de sfaturi gratuite prin intermediul formularului de mai jos.

Odată înscris la newsletter vei primi săptămânal sfaturi și exerciții pentru ochi necesare pentru îmbunătățirea vederii tale în mod natural.

Citește tot articolul >
Share

Evită aceste soluții moderne care influențează vederea

Acestea sunt cele mai rapide modalități de a încețoșa vederea…

Îmi place să fiu direct și să îți spun adevărul, chiar dacă adevărul câteodată este dureros.

Așa am să fac și acum.

Dacă vrei să ai o vedere clară și relaxată îți prezint 3 metode moderne care deteriorează rapid vederea și îți voi explica de ce să le eviți pentru a nu fii dependent de ele.

Aceste metode sunt prezentate ca fiind singurele soluții pentru a-ți corecta vederea. Așa și este, ele corectează doar ‘ceva’ la ochii tăi, însă nu tratează cauza vederii încețoșate.

Este o MARE diferență între a corecta și a trata.

A corecta înseamnă că se face ceva superficial și mai ales artificial ca să fie mai bine pe termen scurt, însă cauza reală nu este rezolvată.

În cazul vederii tale, vezi mai bine după ce folosești aceste soluții moderne, însă vederea ta nu revine la claritatea inițială.

A  trata înseamnă implicit a rezolva cu succes cauza care a încețoșat vederea.

Cele 3 soluții moderne pe care să le eviți

Hai să luăm pe rând aceste metode corective și îți voi explica de ce să le eviți.

Metoda corectivă #1: Ochelarii corectivi

Aceștia sunt cunoscuți mai ales ca ochelari de vedere, pentru că odată folosiți, oferă instant o vedere clară. Însă aceștia corectează doar viciul de refracție apărut în urma modificării formei globilor oculari.

Forma modificată a globilor oculari este cauzată de oboseala din mușchii oculari, și nu din cauza lipsei ochelarilor.

Cât timp această oboseală nu este eliminată, ochii nu revin la forma sferică și vederea relaxată și clară nu este restaurată.

Oricât de mult folosești ochelarii, aceștia nu vor elibera niciodată oboseala sistemul ocular, deci nu vor trata cauza.

 

Metoda corectivă #2: Lentilele de contact

Când au vederea încețoșată, majoritatea persoanelor, în loc să identifice cauza vederii slăbite, apelează la soluția mai modernă, lentilele de contact.

Acestea sunt la fel de dăunătoare vederii tale ca și ochelarii, cel puțin, mărturie fiind multitudinea de cazuri în care apar iritații sau dureri ca urmare a procesului de “obișnuință” a vederii la aceste lentile de contact.

Apoi, ca urmare a folosirii lentilelor de contact, apar de obicei următoarele probleme:

  • Infecții ale corneei
  • Abrazarea corneei
  • Distorsiunea corneei
  • Iritarea ochilor și a pleoapelor
  • Lipsa de oxigenare a corneei
  • Uscarea ochilor
  • Inflamarea pleoapei superioare

Soluțiile artificiale tratează efectul problemei de vedere, și nu eliberează oboseala din ochi, adică reala problemă

Când lentilele sunt purtate, acestea fiind un obiect străin în ochi, fac ca ritmul clipirilor să scadă, având următoarele efecte secundare:

  1. Nivelul de secreții lacrimale scade și ajungi să folosești în schimb lacrimi artificiale.
  2. Flexibilitatea oculară este limitată, amplificându-se oboseala din sistemul vizual și astfel vederea se încețoșează.

Astfel, în timp, se ajunge la purtarea “cârjelor” optice cu dioptrii din ce în ce mai mari.

De ce se întâmplă acest lucru?

Pentru că, asemenea ochelarilor, aceste dispozitive NU tratează cauza vederii încețoșate, nu eliberează oboseala.

 

Metoda corectivă #3: Operațiile oculare

Aceste operații oferă un rezultat grozav, în câteva minute “ți se înlătură ceața de pe ochi” și vezi bine și clar.

Operațiile constau în înlăturarea unei mici porțiuni din cornee, permițând razelor de lumină să se focalizeze mai aproape de retină. Astfel imaginea este mult mai clară.

Se taie o mică bucată din cornee și astfel razele de lumină se focalizează mai bine pe retină, însă cauza fizică – globii oculari au aceeași formă modificată și oboseala din mușchii oculari, este încă prezentă.

Atât timp cât cauza fizică a ochilor tăi nu este tratată, consideri că a tăia o bucată din ochi este o soluție?

Vederea se deteriorează în timp și după folosirea acestei metode rapide, pentru că nu se acționează pe cauza reală.

Corpul știe că pentru a avea o vedere clară este necesară o stare de relaxare în sistemul muscular.

În momentul când tu vezi clar, cu ajutorul ochelarilor, lentilelor de contact sau al operației, organismul tău știe că oboseala din mușchii oculari este încă prezentă și îți transmite un mesaj în felul următor:

  • Încețoșează vederea și mărește dioptriile pentru a te atenționa că ceea ce faci nu este deloc natural și să rezolvi cauza adevărată!

Așadar, aceste soluții rapide corectează doar viciul de refracție, însă oboseala oculară nu este eliminată.

Atât timp cât aceste metode moderne nu eliberează tensiunea din mușchii oculari și după ce le folosești vezi încețoșat, concluzia e că acestea nu te ajută să ai o vedere mai relaxată, odihnită și clară.

Care este de fapt soluția care ajută să ai o vedere clară și relaxată?

Sunt sigur ca vrei să înveți ce poți să faci cu adevărat ca să începi să nu îți mai simți ochii încordați și obosiți, așa că te invit să te înscrii la seria de sfaturi gratuite, prin formularul de mai jos:

Citește tot articolul >
Share

2 Greșeli în procesul de îmbunătățire a vederii

Vederea ta se va îmbunătăți mai rapid dacă eviți aceste greșeli

Când efectuezi aceste greșeli, limitezi îmbunătățirea vederii, sau chiar blochezi întregul proces de vindecare.

Chiar dacă faci doar una din greșeli, poți să îți simți ochii mai încordați, mai grei și mai obosiți.

Greșeala 1: Efectuarea doar a exercițiilor oculare și așteptarea ca vederea să se îmbunătățească.

Aceasta este o greșeală primară când cineva începe procesul de îmbunătățire a vederii. Acest proces nu constă doar în exerciții.

Exercițiile oculare se fac de obicei o dată, în două sau trei reprize pe zi a câte 10-15 minute.

Crezi că sunt de ajuns 30 de minute de exersare, pentru a-ți îmbunătăți vederea, indiferent de ce faci în restul zilei?

Nici vorbă! Dacă gândești așa, te amăgești singur.

Să luăm exemplul unui sportiv, care pe lângă cele 2-3 antrenamente zilnice a câte 50-60 minute, are un set bine definit de obiceiuri și rutine care sunt urmate cu perseverență și răbdare, care îl ajută să ajungă la performanță.

Un sportiv profesionist are un program bine pus la punct, pe lângă exerciții fizice este atent și la alimentație, și la perioada de odihnă-somn, cât și la antrenamentul jocului interior – al gândurilor și emoțiilor.

La fel și cu vederea.

Obiceiurile zilnice prin care îți folosești ochii determină calitatea vederii tale.

Dacă vrei să ai o vedere relaxată, clară și să renunți la dependența de ochelari, trebuie să fii atent la cum îți folosești vederea în timpul zilei – în afară de cele 30 de minute când faci exerciții oculare.

Când ai avut o vedere perfectă, făceai zilnic exerciții oculare?  Bineînțeles că nu, nici nu știai poate, că există.

Însă sunt sigur că aveai o serie de obiceiuri sănătoase pentru vederea ta; bineînțeles, le făceai inconștient – ceea ce e natural, firesc și eficient. Deci, la acestea trebuie să se revină.

 

Poate te întrebi: “vrei să spui că exercițiile oculare nu ajută?” Nu spun asta. Spun că îmbunătățirea vederii NU depinde DOAR de exerciții.

Exercițiile oculare reprezintă exersarea, într-un interval scurt, a stărilor oculare sănătoase. Aceste exerciții au 2 roluri importante:

  1. Eliberează tensiunea din mușchii oculari, ceea ce fac obiceiurile sănătoase în mod dinamic, în orice moment din zi.
  2. Reeducă modul în care îți folosești ochii, practică obiceiurile conștient în timpul zilei, până devin un reflex.

Așadar, exercițiile oculare singure nu sunt suficiente pentru a avea din nou o vedere bună.

Aplică zilnic obiceiurile sănătoase – cum ar fi clipitul, mănâncă sănătos, conștientizează starea ta interioară și vederea ta va începe să se îmbunătățească.

Aspectul cel mai important care influențează ceea ce mănânci, când și cum faci exercițiile, este stilul tău de gândire.

Acest stil de gândire determină TOT ceea ce faci, ce obiceiuri practici – sănătoase sau dăunătoare vederii, ce cuvinte folosești, ce tonalitate ai – atunci când vorbești cu cei din jurul tău sau cu tine însuți.

Vrei să SCHIMBI CALITATEA VEDERII tale?

Modifică stilul de gândire, stilul alimentar și nu te baza doar pe exercițiile pentru ochi și astfel vederea ta se va îmbunătăți. Altfel, procesul de îmbunătățire a vederii tale va stagna, vei ajunge la un platou.

Hai să vedem și următoarea greșeală…

Greșeala #2: Ochelarii sunt purtați în permanență, chiar și atunci când nu sunt necesari.

Majoritatea persoanelor care poartă, de exemplu, ochelari pentru distanță sau lentile de contact, fac greșeala de a purta ochelarii/lentilele de distanță chiar și atunci când efectuează activități care necesită privirea de aproape.

Același lucru îl fac și cei care poartă ochelari bifocali sau progresivi.

Această greșeală generează o oboseală suplimentară pentru ochi, ei fiind forțați să privească constant prin ochelari.

După ce eliberezi tensiunea prin obiceiuri sănătoase și exerciții oculare, creezi o nouă oboseală musculară, suplimentar, prin purtatul PERMANENT al ochelarilor. Apoi, e firesc ca vederea ta să nu se îmbunătățescă așa cum ți-ai dori.

De aceea îți recomand să NU folosești ochelarii sau lentilele de contact:

  • 30 de minute/zi, pentru început, timp de 1 săptămână, apoi săptămânal mărești cu 10 de minute timpul
  • 10 minute înainte și după aplicarea exercițiilor oculare.

Așadar, sunt 2 aspecte importante cu privire la cum să eviți această greșeală și să nu generezi oboseală oculară suplimentară:

  1. Folosește ochelarii de distanță/aproape doar strict pentru distanța la care au fost concepuți.
  2. Folosește ochelarii, lentilele, doar când ai strictă nevoie de ei și astfel vederea ta va începe să se relaxeze.

Acum că ai învățat aceste greșeli care sunt făcute de majoritatea persoanelor, și mai ales cum să le eviți, îți recomand să faci următorul pas:

Înscrie-te la seria de sfaturi săptămânale GRATUITE și învață mai multe despre cum să relaxezi ochii și să te bucuri de o vedere limpede, independentă de ochelari:

Citește tot articolul >
Share

De ce unele persoane au probleme cu vederea și altele nu?

Ce trebuie să știi despre principala cauză care influențează starea vederii

Mulți cred că problemele de vedere care apar, ar fi influențate de “loteria” genetică pe care o primim cu toții, adevărul însă este altul…

Sunt sigur că știi familii în care toți membrii poartă ochelari, dar și de familii în care nimeni sau puține persoane au probleme cu vederea și poartă ochelari.

Așa că următoarea întrebare este firească: de ce unii au probleme cu vederea, iar alții nu?

Hai să le luăm pe rând. Vederea este unul din simțurile tale, pe lângă cel gustativ, tactil, olfactiv și auditiv.

Sunt 5 simțuri pe care le folosim pentru a interacționa cu mediul înconjurător. Prin intermediul lor învățăm, ne adaptăm și ne dezvoltăm. Acesta este rolul acestor simțuri pentru fiecare dintre noi.

În funcție de mediul în care a crescut, fiind copil (mai ales), omul copiază comportamentul celor din jurul său. Acest comportament odată copiat, inconștient, determină simțul principal cu care vom interacționa cu mediul.

Fiecare persoană are un simț principal, simțul vederii – unii sunt mai vizuali, iar alții mai auditivi – simțul auzului.

De ce se întâmplă așa? Exact, nu știe nimeni de ce se fac alegerile acestea.

Însă cu siguranță se alege un simț principal – fiind folosit ca principala modalitate de a sesiza și interacționa cu mediul în care se trăiește.

Dacă o persoană este predominant vizuală, atunci folosește mai mult vederea și este mult mai atentă la ceea ce vede și cum vede atunci când interacționează cu persoanele și evenimentele din jurul său – de exemplu pictorii.

Mediul influențează care este simțul principal.

O persoană auditivă, de exemplu, este atentă să audă tot ce se întâmplă în jurul ei pentru a interacționa, comunica și dezvolta în acel mediu – de exemplu muzicienii.

Astfel, în funcție de mediu, unele persoane au fost nevoite să folosească mai mult simțul vizual pentru a comunica și a se feri eventual de pericole, iar altele simțul auditiv…

Obiceiurile (ne)sănătoase se pot copia de la cei din jurul tău

Așa cum simțul principal este copiat, și obiceiurile (comportamentele) de a folosi acel simț se copiază. Aceste obiceiuri se copiază din familie, de la naștere, obiceiurile de a folosi simțul vizual și se bucură de o vedere bună.

Alte persoane, chiar dacă nu au nici o problemă de vedere, se mută într-un nou mediu în care copiază, inconștient, comportamentele greșite de folosire a vederii, le aplică zilnic și vederea lor se deteriorează.

Așadar, o serie de obiceiuri mentale și emoționale, care sunt instalate la nivel de subconștient, determină calitatea vederii.

 

Modul în care se manifestă geneticului este influențat de obiceiurile tale, mentale și emoționale, care sunt copiate sau create pentru a interacționa OPTIM cu persoanele sau evenimentele din viața ta.

Copilul, cât este în burta mamei, copiază obiceiurile pe care le are mama în perioada sarcinii. Mai mult, experimentează tot ce face și mama, atât în timpul sarcinii, cât și în primii 7 ani de viață.

Astfel, adevărata moștenire este legată de comportamentele zilnice care determină manifestarea unei vederi clare și relaxate, fie o vedere încețoșată și obosită.

Care sunt comportamentele nesănătoase pe care trebuie să le eviți?

În primul rând, prin cuvintele folosite, care sunt o extensie a modului de gândire de genul: “nu vreau să mai văd pe el/ea făcând …”,  “nu pot să mai văd așa ceva” sau “m-am săturat să o/îl văd în această ipostază”.

Apoi, cuvintele folosite se transformă în fapte și ritmul natural de mișcare a ochilor se reduce. Ochii ajung să stea mult timp imobili, statici, iar vederea începe să devină din ce în ce mai încețoșată.

Acest lucru se poate observa mai ales la cupluri, ei copiază foarte rapid aceste comportamente unul de la altul.

Deloc întâmplător, după o perioadă de timp 2 persoane care locuiesc împreună, încep să copieze obiceiurile unul de la celălalt și, dacă unul poartă ochelari și celalalt nu, se ajunge să aibă și celalalt probleme cu vederea și să poarte ochelari.

Din fericire se întâmplă și invers… cel care are probleme cu vederea copiază obiceiurile sănătoase de la cel care are o vedere bună și vederea acelei persoane revine la normal, dar asta se întâmplă în cazurile în care partenerii sunt conștienți de tiparele lor mentale și emoționale.

Care sunt obiceiurile care mențin și oferă o vedere bună?

Persoanele care au o vedere bună efectuează din reflex, inconștient, o serie de obiceiuri benefice pentru vedere. La fel este și la cei cu vederea slăbită, aceștia efectuează inconștient o serie de alte obiceiuri, nesănătoase pentru vedere.

Aceste obiceiuri, după cum am zis deja, se copiază din mediul în care se trăiește, împreună cu toate manifestările ei în stilul de viață, stilul de a gândi, de a vorbi, și chiar în stilul alimentar – în mod inconștient.

Din fericire, aceste obiceiuri pot fi rescrise prin conștientizarea și practicarea CONȘTIENTĂ a obiceiurilor sănătoase, care oferă flexibilitate și stare de relaxare a întregului sistem vizual.

Un obicei eficient este să MIȘTI OCHII conștient, pe verticală sau orizontală, de 3 ori la fiecare 10 minute, te ajută să eliberezi oboseala oculară și să relaxezi ochii.

Acțiunea constantă asupra cauzelor care influențează vederea ne ajută să eliminăm senzațiile neplăcute a ochilor noștri.

Învață mai multe despre obiceiurile și practicile naturale care te ajută să menții și să îmbunătățești vederea, înscriindu-te la seria de sfaturi care te vor ajuta să îți creezi obiceiuri sănătoase pentru vederea ta:

Citește tot articolul >
Share

Oprește acest comportament dăunator ochilor tăi

Dacă vederea ta este încețoșată, sigur practici acest comportament care deteriorează vederea!

Multe persoane practică acest comportament pentru că văd mai bine pe moment, însă pe termen mediu și lung comportamentul influențează negativ vederea.

Ei cred că e ceva normal și se bucură pe moment că văd mai bine, însă acest fapt are efecte secundare.

Comportamentul de care îți vorbesc, și repet, dăunător vederii tale, este MICȘORAREA OCHILOR.

Unii mai spun, referindu-se la acest comportament MIJI sau a MICI ochii.

Ce se întâmplă când cineva micește ochii?
Ochii sunt forțați să stea parțial închiși și imaginea este mai clară pe moment.

Când ochii sunt parțial închiși în mod repetat sau pentru o perioadă mai lungă de timp, se creează o oboseală suplimentară la nivelul musculaturii oculare, fapt care amplifică încețoșarea vederii.

De ce acest comportament este dăunător vederii?

Pentru că acest mod de a vedea necesită SUPRASOLICITAREA mușchilor oculari.

Din această stare apare oboseala, senzațiile de încordare, tensionare și greutate la nivelul ochilor.

Despre acest obicei, medicul oftalmolog William Bates a spus că “o persoană sănătoasă nu micește ochii, iar când îi micește, nu vede mai bine”.

Ceea ce este perfect adevărat, nici o persoană care vede clar nu va mici ochii.

De ce ar face asta, atât timp cât micindu-și ochii ar vedea încețoșat?

Dacă o persoană sănătoasă nu micește ochii,  tu de ce ai aplica acest obicei?

Atât timp cât acest comportament afectează vederea bună, crezi că te ajută să ai o vedere mai clară pe termen lung dacă ai deja probleme cu vederea?

E ca și cum ai pune acidul, care arde pielea sănătoasă pe o rană deschisă, pentru a o vindeca. La fel este și cu acest obicei nesănătos și dăunător pentru ochii tăi.

De ce este dăunător acest obicei pentru ochii tăi?

Atunci când îi micești, ochii devin RIGIZI – statici, iar din această stare apare oboseala, care determină încețoșarea vederii.

În natură tot ce mișcă înseamnă că e viu, iar a fi rigid înseamnă ca este deja mort.

Cu alte cuvinte, vederea ta se va deteriora și dioptriile tale vor crește, atât timp cât stai cu ochii rigizi.

Atunci când ai acest comportament, și pleoapele devin rigide, dimineața simțindu-le grele ca de plumb. De asemenea în timp, acestă practică determină ca și fața, capul, gâtul și umerii să devină rigizi.

Rigiditatea oculară este pasul către deteriorarea vederii.

În mod normal, persoana care micește ochii are întregul corp rigid, fapt ce determină apariția unui stres muscular atât în mușchii oculari cât și în întregul organism.

Pentru a îmbunătăți vederea, trebuie să eliberezi oboseala și tensiunea din mușchii oculari, iar prin acest comportament se întâmplă exact opusul.

Repet, când micești ochii, chiar dacă vezi mai bine, nu înseamnă că vederea devine mai sănătoasă.

Mai rău este că stresul generat de acest obicei dăunător nu afectează doar ochii, ci întregul sistem vizual. Mai exact, și cele 2 emisfere cerebrale.

Într-adevăr, persoanele care micesc ochii nu sunt mulțumite de calitatea vederii lor și se chinuie să vadă bine. Dar chiar acest efort, de a vedea bine, determină o vedere și mai încețoșată.

Din păcate, efortul de a vedea mai bine nu rezolvă problema de vedere, chiar o agravează încețoșându-se și mai mult.

Așadar, OPREȘTE-TE din a practica acest comportament!

Care este soluția când ai impulsul de a mici ochii?

Soluția este următoarea: CLIPEȘTE conștient de 10 ori pentru a elibera tensiunea din ochii tăi, și vederea ta va deveni mai clară.

Toți cei care au o vedere bună și clară clipesc, chiar dacă nu sunt conștienți de acest lucru. Clipește acum și ai să vezi că vederea ta devine mai clară.

Vederea clară și relaxată este efectul unor obiceiuri sănătoase efectuate din reflex!

La polul opus, acest obicei de a mici ochii este tot un reflex care implică efort și generează oboseală și stres muscular, iar vederea se încețoșează.

De ce micitul ochilor determină o claritate mai bună?

Pentru că atunci când micesc ochii, forma corneei se schimbă și razele de lumină se reflectă mai aproape de retină. Astfel ei văd relativ mai bine și mai clar.

Cei care au o vedere clară, micind, nu mai văd clar pentru că forma corneei se modifică și imaginea nu se mai focalizează pe retină. Imaginea devine astfel încețoșată și neclară.

Vrei să afli alte metode naturale care îmbunătățesc vederea?

Dacă vrei să te bucuri de libertatea vizuală, prin care să nu te mai simți dependent de o pereche de ochelari, învață alte obiceiuri sănătoase care mie mi-au îmbunătățit NATURAL vederea și prin care am renunțat definitiv la ochelari.

Înscrie-te la seria de sfaturi gratuite despre obținerea unei vederi limpezi, completând formularul de mai jos și acționează pentru a-ți îmbunătăți natural vederea:

Citește tot articolul >
Share