Toate articolele din "Îmbunătățirea vederii"

Cum pot influența emoțiile starea vederii

Influența emoțiilor asupra vederii este știută de mii de ani.

Încă de pe vremea vechilor egipteni, se știa exact cum emoțiile influențează starea vederii. Vânzătorii de atunci urmăreau dimensiunea pupilei.

Potențialilor clienți care priveau produsele de pe tarabe, li se mărea pupila atunci când le plăcea un produs sau rămânea neschimbată când produsul nu era interesant.

Astfel, odată ce pupila se mărea, le era clar că persoana își dorea acel produs. Le prezentau alte informații și, în majoritatea cazurilor, vânzarea era finalizată.

Poate ai să spui că nu este un exemplu relevant, că se schimbă doar dimensiunea pupilei și calitatea vederii este neschimbată.

Hai să îți prezint un alt studiu, relativ mai recent și mult mai relevant despre influența emoțiilor asupra vederii.

La începutul anilor 1900, dr. oftalmolog William Bates a efectuat un studiu despre calitatea vederii la elevii de gimnaziu dintr-o localitate din Statele Unite și a observat ceva interesant.

Atunci când le arăta elevilor o poză cu mama lor, vederea lor se îmbunătățea, iar când le arăta o poză cu o persoană străină, instant apărea un viciu de refracție, adică vederea se deteriora.

Așadar, în funcție de emoțiile experimentate, generate de ceea ce vedeau, calitatea vederii se îmbunătățea sau se deteriora.

Așa se întâmplă și cu vederea ta.

 

Dacă acum ai probleme cu vederea, emoțiile trăite de-a lungul timpului îți influențează și acum vederea. Vederea ta a fost și este influențată de ceea ce ai văzut la un moment dat. Subconștientul a reacționat la ceea ce a văzut și a generat tensiune, care s-a manifestat în sistemul tău vizual.

Când ceea ce vezi îți place, vederea ta se îmbunătățește și vezi mult mai clar.

Dacă te întrebi cum e posibil acest lucru, hai să îți explic detaliat.

Atunci când îți place ceea ce vezi, te simți bine și vrei să vezi și mai mult. Astfel, pupilele tale se măresc, ochii se relaxează și razele de lumină se focalizează pe retină.

E un proces firesc, care are loc când ceea ce vezi îți place. În acest mod, imaginea este mult mai clară.

Însă, dacă ceea ce vezi nu îți place sau nu îți este familiar, nu vei mai dori să vezi, pentru că îți crează stări și emoții neplăcute.

Instinctual, reflexul este să schimbi ceea ce vezi ca să fie altfel decât este. Astfel nu mai experimentezi emoții neplăcute și nu mai “suferi”.

Însă a schimba ceea ce vezi, nu este posibil deoarece nu poți să schimbi mediul extern.

Ochii tăi sunt un intermediar între mediul tău intern și mediul tău extern.

Cum nu poți modifica mediul tău extern, subconștientul îți ascultă dorința și va modifica doar ce poate, adică va schimba calitatea vederii tale – exact cât să nu vezi acel “ceva”.

Va crea o tensiune în mușchii tăi oculari ca să nu mai suferi atunci când privești acea persoană, acel eveniment sau acea situație.

În felul acesta va schimba modul în care tu vezi mediul extern, prin tensiunea mușchilor oculari, care va modifica forma ochilor tăi. Astfel vei percepe mai puțin clar “SITUAȚIA neplăcută” și să nu mai trăiești emoții neplăcute.

Vederea ta devine astfel încețoșată și dioptriile tale cresc în timp. DA, așa începe deteriorarea vederii tale!

Îți dorești să înveți care sunt celelalte aspecte care influențează starea vederii tale și să te bucuri de o vedere relaxată și limpede, de care să te bucuri în orice moment din zi?

Acum e timpul să faci ceva pentru tine și pentru vederea ta. Înscrie-te la seria de sfaturi gratuite pentru îmbunătățirea NATURALĂ a vederii, prin intermediul formularului de mai jos și fă primul pas ca să înveți cum să recapeți independența față de ochelari:

Citește tot articolul >
Share

Cel mai simplu exercițiu pentru ochi sănătoși

Obține instant o vedere odihnită cu următorul exercițiu pentru îmbunătățirea vederii

Acest exercițiu de mai jos este atât de simplu, încât s-ar putea să te gândești că: “e prea simplu, nu are cum să mă ajute”.

Așa că am să te lămuresc în legătură cu un aspect important despre îmbunătățirea vederii.

Mai exact, rolul unui exercițiu ocular.

Este important să știi care este rolul unui exercițiu ocular ca să nu ai impresii greșite față de acesta.

Dacă ești conștient de rolul exercițiilor, vei evita efectuarea greșită a acestora și chiar limitarea procesului de îmbunătățire a vederii tale.

Care este rolul unui exercițiu pentru ochi?

Vederea bună este determinată, din punct de vedere fizic, de forma sferică a ochilor tăi. Când ochii tăi au forma sferică, razele de lumină se focalizează pe retină, în pata galbenă, și ceea ce vezi este clar.

Dacă forma ochilor tăi este alungită sau turtită, razele de lumina NU se focalizează pe retină, și vederea ta este încețoșată.

Această formă sferică a ochilor este determinată de cele 6 perechi de mușchi oculari.

Exercițiile pentru ochi eliberează tensiunea din mușchii tăi oculari.

Când acești mușchi sunt tensionați, nu mai au aceeași flexibilitate de a focaliza aproape și la distanță, iar vederea devine încețoșată.

În momentul când tensiunea oculară este eliberată, mușchii își recapătă forța inițială, aducând globul ocular la forma sferică, iar vederea limpede este recăpătată.

Exercițiile oculare au, așadar, rolul de a elibera tensiunea oculară.

Iată exercițiul ocular, în sfârșit

Hai să îți prezint acest exercițiu simplu: Ține ochii închiși pentru 10 secunde, la fiecare 30 de minute.

Acesta este cel mai simplu exercițiu care te ajută la îmbunătățirea vederii tale, prin eliberarea tensiunii din mușchii tăi oculari.

Îți recomand să-l efectuezi, ideal, FĂRĂ ochelari sau FĂRĂ lentile de contact.

Dacă continui să folosești ochelarii sau lentilele în timpul exercițiului, limitezi beneficiul oferit de acesta, pentru că purtatul lor facilitează crearea de tensiune musculară.

De asemenea, pentru a crește eficiența acestui exercițiu în timp ce-l practici, mai adaugă următoarele:

  • gândește-te la o activitate sau la un eveniment plăcut
  • respiră profund de 5 ori

În acest fel vei elibera tensiunea din mușchii tăi oculari și ei se vor relaxa, devenind mai ușori.

Cu cât mușchii oculari se pot relaxa mai mult, cu atât se vor putea contracta ajutându-te să vezi mai limpede.

Evită greșeala frecventă în aplicarea exercițiilor oculare

Majoritatea persoanelor cred în mod eronat că rolul unui exercițiu este de a antrena mai mult mușchii oculari, în ideea că ei ar fi mai slăbiți – leneși.

Ceea ce este total FALS!

Într-adevăr, acei mușchi oculari sunt mai slăbiți, însă cauza este prezența tensiunii oculare!

Tensiunea limitează flexibilitatea unor perechi de mușchi, contractându-i permanent. Astfel, se creează o presiune a musculaturii oculare care deformează ochii, iar imaginea devine încețoșată.

Soluția pentru recăpătarea flexibilității musculare este eliberarea tensiunii oculare din mușchi.

Din păcate, dacă se dorește antrenarea mușchilor oculari, se fac exercițiile în grabă – fără rabdare și se creează mai multă tensiune oculară, ceea ce afectează vederea.

Așadar, rolul unui exercițiu pentru ochi este de a elibera tensiunea din mușchii oculari, adică de a-i relaxa.

Pe lângă exerciții sunt și alte aspecte care îmbunătățesc vederea, precum partea de alimentație, tiparele mental-emoționale.

Dacă vrei să faci pasul următor ca să înveți cum să vezi clar cu ochii tăi, înscrie-te acum la seria de sfaturi gratuite pe care le vei primi pe email:

Citește tot articolul >
Share

Cel mai important obicei pentru a îmbunătăți NATURAL vederea

Acest obicei te ajută să acționezi constant pentru îmbunătățirea naturală a vederii tale

Ți-ai simțit vreodată pleoapele grele, ca de plumb, chiar când te trezeai dimineața? Mai ales în astfel de situații, acest obicei o să te ajute să îți simți ochii ușori și relaxați.

E la fel ca atunci când vrei să ridici un balon cu aer cald – e necesar să eliberezi greutățile care îl țin la sol. Fără eliberarea greutăților, balonul rămâne pe loc.

Așa este și cu vederea ta. Pentru a vedea cu ușurință la orice distanță, musculatura ta oculară are nevoie să fie eliberată de tensiune. Eliberarea tensiunii oculare și relaxarea ochilor este factorul cheie în păstrarea calității vederii pe parcursul întregii zile.

Persoanele care au probleme cu vederea duc lipsă de obiceiuri zilnice prin care să-și odihnească și să-și relaxeze musculatura ochilor.

Astfel, aceștia rămân pe parcursul întregii zile cu ochii obosiți, vederea lor fiind caracterizată în general printr-o privire fixă, rigidă, blocată.

Așadar, cel mai ușor exercițiu pentru a elibera tensiunea oculară în timpul activităților noastre zilnice este CLIPITUL.

Clipitul are loc în mod normal, la o persoană cu vedere sănătoasă, o dată la 2-4 secunde – adică între 15 și 30 de clipiri pe minut. În acest fel, clipitul le oferă ochilor cel mai delicat masaj pe care îl pot primi în întreaga zi.

Clipitul ajută, efectuând un masaj de detensionare a mușchilor drepți și oblici superiori ai ochilor, relaxându-i.

Ca să vezi cât de important este acest obicei și să observi cum se eliberează tensiunea din mușchii tăi oculari, vreau să exersezi chiar acum acest exercițiu simplu, dar atât de important:

  • clipește acum de 10 ori, încet și fără nici o grabă
  • simte cum ochii tăi se relaxează în acest timp

Acum reflectă un moment la diferențele pe care le-ai simțit.

Acest obicei este necesar să îl exersezi și să-l integrezi în activitatea ta zilnică, pentru a redobândi unul din obiceiurile zilnice care mențin sănătatea ochilor.

Acesta este cel mai important obicei care te va ajuta să îți îmbunătățești natural vederea.

Clipește conștient de 10 ori la fiecare 5 minute!

Practică zilnic, timp de 30 de zile, acest obicei și astfel vei ajunge în momentul când îl vei efectua automat și din reflex – permanent!

Dar primul pas este să stabilești acum când poți să practici exercițiul de mai sus, la fiecare 5 minute, timp de 60 de minute.

Îți recomand să-l practici mai ales spre seară, înainte de culcare, fără purtatul ochelarilor sau a lentilelor de contact, dacă e cazul, pana când lăcrimezi – chiar de 10-20 de ori.

Îți reamintesc că exersarea îndelungată, de exemplu timp de 30 de zile, te ajută să-l practici inconștient, automat, ca și cum face parte din tine.

De ce inconștient?

Pentru că cei care au o vedere bună îl efectuează instinctual, fără a fi conștienți că ei clipesc. Așa e necesar să ajungi și tu dacă vrei să ai vederea îmbunătățită!

Odată ce clipești, vei simți cum se eliberează tensiunea din mușchii tăi oculari și a pleoapelor tale.

Astfel, ochii tăi vor fi mult mai odihniți și vor putea focaliza mai ușor și mai repede, iar imaginea pe care o vezi va fi mult mai clară.

De asemenea, când clipești, pleoapele tale reglează glandele lacrimale și la un moment dat vei lăcrima, ceea ce este foarte bine și sănătos pentru ochii tăi.

Lichidul lacrimal îți va umezi ochii și îi va curăța de praful acumulat în timpul zilei.

Câteva lacrimi se evaporă în timpul procesului de lăcrimare, însă restul lacrimilor vor dezinfecta corneea, sclera și conjunctiva.

Lăcrimatul este important dacă ai ochii uscați deoarece secrețiile lacrimale vor fi reglate iar uscăciunea și iritarea ochilor tăi va dispărea.

Clipește acum de 10 ori și eliberează tensiunea din ochii tăi.

Așadar, clipitul este un pas esențial pentru îmbunătățirea vederii tale și iți recomand să-l aplici mereu, mai ales când lucrezi la calculator.

Clipitul te ajută și în următoarele aspecte:

  • stimulează micro-mișcări ale musculaturii oculare exterioare
  • înlocuiește obiceiul toxic de a privi cu ochii ficși
  • elimină imobilitatea oculară și tensiunea este eliberată rapid
  • previne acumularea tensiunii oculare

Clipește mereu pentru o vedere clară și naturală!

De asemenea, clipește de fiecare dată când schimbi focalizarea, fie de aproape la distanță sau de la depărtare la aproape; nu încerca să privești forțat, cu privirea fixă, statică, rigidă.

Vreau să îți repet iarăși un aspect important: când lucrezi la calculator, clipește regulat!

Este important să aplici mereu acest obicei.

Din nefericire pentru cei care au o vedere încețoșată, aceștia clipesc foarte rar când lucrează la calculator și au privirea obosită, tensionată și imobilă.

Te afli în fața unui monitor sau unui alt ecran, așa că te invit să exersăm din nou acest obicei: clipește acum de 10 ori, închide și deschide pleoapele încet …  și cu cât clipești mai mult, cu atât vei simți cum ochii tăi se relaxează din ce în ce mai mult.

Vrei să eviți deteriorarea vederii și creșterea dioptriilor tale, aplică permanent acest obicei și vei observa instant cum calitatea vederii tale este îmbunătățită.

Vrei să înveți mai multe despre cum să îți îmbunătățești NATURAL vederea?

Înscrie-te acum la seria de sfaturi GRATUITE pe care le ofer, prin intermediul formularului de mai jos și fă pasul următor ca să înveți să recapeți vederea ușor, în mod natural și să renunți la ochelari sau la lentilele de contact:

Citește tot articolul >
Share

3 Obiceiuri importante pentru îmbunătățirea vederii tale

Aceste obiceiuri te vor ajuta să îți îmbunătățești NATURAL vederea, când sunt aplicate consecvent

În acest articol vei învăța 3 obiceiuri simple dar importante, care te vor ajuta să obții o vedere relaxată și limpede.

Majoritatea acestor obiceiuri sunt efectuate din reflex, automat, de cei care au vederea clară, fără a fi conștienți de ele.

La persoanele cu vederea slăbită, aceasta este o consecință a faptului că nu au dobândite obiceiuri sau mici activități zilnice prin care să-și întrețină sănătatea ochilor și nici nu sunt conștienți de acest lucru.

Așadar, până ajungi să le practici, e necesar să le repeți conștient, zilnic, până când le încorporezi în propriul subconștient – apoi le vei practica fără a mai fi conștient de ele.

Care sunt aceste 3 obiceiuri care îmbunătățesc vederea?

Înainte să ți le prezint, e necesar să știi următorul lucru: toate aceste obiceiuri 
au același scop – cel de a elibera oboseala din ochii tăi și din corpul tău.

Așadar, cele 3 obiceiuri pentru îmbunătățirea vederii tale sunt:

Obiceiul 1: “Clipește conștient la fiecare 5 minute”

Clipește conștient, de 10 ori, la fiecare 5 minute.  Acesta este primul obicei care te va ajuta să îți îmbunătățești natural vederea.

De fiecare dată când clipești, clipește încet, fără nici o grabă și observă cum se eliberează tensiunea din mușchii pleoapelor și ai ochilor tăi.

Odată ce tensiunea din mușchii oculari este eliberată, ochii tăi vor fi mult mai odihniți.

Astfel, ei vor putea focaliza mai ușor și mai repede, iar imaginea pe care o vei vizualiza va fi mult mai clară.

Atunci când clipești, mușchii pleoapelor stimulează glandele lacrimale și la un moment dat vei lăcrima, ceea ce este foarte bine și sănătos pentru ochii tăi.

Lichidul lacrimal îți va umezi ochii și îi va curăța de praful acumulat în timpul zilei.

În plus, lăcrimatul este important în procesul de îmbunătățire a vederii; dacă ai ochii uscați, secrețiile lacrimale vor fi reglate și uscăciunea ochilor tăi va dispărea.

Așadar, clipitul este un pas esențial pentru îmbunătățirea vederii tale și îți recomand să-l aplici mereu, mai ales când lucrezi la calculator.

Obiceiul 2: “Expune-te la lumina solară”

Expune-te la soare în fiecare zi pentru 10-15 minute. Acest lucru te va ajuta în primul rând să ai mai multă energie în acea zi.

Odată ce te expui la soare, organismul tău va sintetiza vitamina D, iar această vitamină mai este denumită și stâlpul sănătății.

Prin vitamina D, vitaminele și mineralele de care ochii tăi au nevoie sunt absorbite și fixate mult mai bine de organismul tău!

Astfel vei avea ochii bine hrăniți, energizați și mult mai sănătoși. În plus, te va ajuta să elimini sensibilitatea la lumina puternică, fie ea cea solară sau a unei surse de lumină artificiale.

Pentru a beneficia din plin de beneficiile expunerii la lumina solară îți recomand să te expui zilnic pentru minim 5 minute, pentru început cu ochii închiși, mai ales la răsărit și la apus.

În timpul verii, când simți că ai nevoie de ochelarii de soare, folosește-i doar  între orele 12-17, când lumina solară este la intensitate maximă; și în medii cu reflecții (zăpadă sau nisip), sau atunci când conduci și este strict necesar.

Obiceiul 3: “Mișcă-ți corpul și ochii”

Un studiu, efectuat la Universitatea din Columbia, a relevat că efectuarea zilnică a activităților sportive ajută la îmbunătățirea vederii.

Mai mult, studiul relevă că nu trebuie să fii sportiv de performanță, dar efectuarea zilnică de 10-15 minute de mișcare intensă sunt suficiente pentru eliberarea tensiunii din musculatura oculară.

Acest studiu arată că mișcarea zilnică a corpului pentru un minim de 10 minute pe zi reduce tensiunea oculară cu 20% ceea ce ajută la îmbunătățirea vederii.

Astfel, riscul ca problemele de vedere să apară sunt cu 20% mai mici. În felul acesta șansele de apariție a problemelor de ochi mai grave cum ar fi glaucomul, sunt aproape nule.

Îți recomand să efectuezi, de cel puțin 2 ori pe săptămână, o serie de exerciții ce implică mișcarea întregului tău corp – cat și a mâinilor, umerilor și a gatului pentru minim 5 minute. Astfel eliberezi tensiunea din corpul tău.

Această tensiune influențează starea vederii tale împiedicându-te să îți miști ușor și natural gâtul, dar mai ales ochii.

Așadar, pentru a-ți îmbunătăți vederea, mișcă-ți ușor ochii atunci când privești, atât pe verticală cât și pe orizontală, indiferent de activitatea pe care o ai.

Mișcările trebuie să fie încete, line și naturale pentru a elibera tensiunea care este în mușchii oculari și pentru a mări mobilitatea ochilor tăi.

Vrei să înveți alte lucruri practice care te ajută la îmbunătățirea vederii?

[shown]Înscrie-te la seria de sfaturi gratuite prin intermediul formularului de mai jos, și învață cum îți să obții independența față de ochelari ca să te bucuri de libertatea de acțiune în orice context din zi:[/shown]

[hidden]Dacă vrei să tratezi cauzele care influențează vederea în mod natural, învață cum să acționezi corect și te bucuri libertatea de acțiune prin independența față de ochelari, din cartea “Renunță La Ochelari”:[/hidden]

Citește tot articolul >
Share