Cum pot influența emoțiile starea vederii
Influența emoțiilor asupra vederii este știută de mii de ani.
Încă de pe vremea vechilor egipteni, se știa exact cum emoțiile influențează starea vederii. Vânzătorii de atunci urmăreau dimensiunea pupilei.
Potențialilor clienți care priveau produsele de pe tarabe, li se mărea pupila atunci când le plăcea un produs sau rămânea neschimbată când produsul nu era interesant.
Astfel, odată ce pupila se mărea, le era clar că persoana își dorea acel produs. Le prezentau alte informații și, în majoritatea cazurilor, vânzarea era finalizată.
Poate ai să spui că nu este un exemplu relevant, că se schimbă doar dimensiunea pupilei și calitatea vederii este neschimbată.
Hai să îți prezint un alt studiu, relativ mai recent și mult mai relevant despre influența emoțiilor asupra vederii.
La începutul anilor 1900, dr. oftalmolog William Bates a efectuat un studiu despre calitatea vederii la elevii de gimnaziu dintr-o localitate din Statele Unite și a observat ceva interesant.
Atunci când le arăta elevilor o poză cu mama lor, vederea lor se îmbunătățea, iar când le arăta o poză cu o persoană străină, instant apărea un viciu de refracție, adică vederea se deteriora.
Așadar, în funcție de emoțiile experimentate, generate de ceea ce vedeau, calitatea vederii se îmbunătățea sau se deteriora.
Așa se întâmplă și cu vederea ta.
Dacă acum ai probleme cu vederea, emoțiile trăite de-a lungul timpului îți influențează și acum vederea. Vederea ta a fost și este influențată de ceea ce ai văzut la un moment dat. Subconștientul a reacționat la ceea ce a văzut și a generat tensiune, care s-a manifestat în sistemul tău vizual.
Când ceea ce vezi îți place, vederea ta se îmbunătățește și vezi mult mai clar.
Dacă te întrebi cum e posibil acest lucru, hai să îți explic detaliat.
Atunci când îți place ceea ce vezi, te simți bine și vrei să vezi și mai mult. Astfel, pupilele tale se măresc, ochii se relaxează și razele de lumină se focalizează pe retină.
E un proces firesc, care are loc când ceea ce vezi îți place. În acest mod, imaginea este mult mai clară.
Însă, dacă ceea ce vezi nu îți place sau nu îți este familiar, nu vei mai dori să vezi, pentru că îți crează stări și emoții neplăcute.
Instinctual, reflexul este să schimbi ceea ce vezi ca să fie altfel decât este. Astfel nu mai experimentezi emoții neplăcute și nu mai “suferi”.
Însă a schimba ceea ce vezi, nu este posibil deoarece nu poți să schimbi mediul extern.
Ochii tăi sunt un intermediar între mediul tău intern și mediul tău extern.
Cum nu poți modifica mediul tău extern, subconștientul îți ascultă dorința și va modifica doar ce poate, adică va schimba calitatea vederii tale – exact cât să nu vezi acel “ceva”.
Va crea o tensiune în mușchii tăi oculari ca să nu mai suferi atunci când privești acea persoană, acel eveniment sau acea situație.
În felul acesta va schimba modul în care tu vezi mediul extern, prin tensiunea mușchilor oculari, care va modifica forma ochilor tăi. Astfel vei percepe mai puțin clar “SITUAȚIA neplăcută” și să nu mai trăiești emoții neplăcute.
Vederea ta devine astfel încețoșată și dioptriile tale cresc în timp. DA, așa începe deteriorarea vederii tale!
Îți dorești să înveți care sunt celelalte aspecte care influențează starea vederii tale și să te bucuri de o vedere relaxată și limpede, de care să te bucuri în orice moment din zi?
Acum e timpul să faci ceva pentru tine și pentru vederea ta. Înscrie-te la seria de sfaturi gratuite pentru îmbunătățirea NATURALĂ a vederii, prin intermediul formularului de mai jos și fă primul pas ca să înveți cum să recapeți independența față de ochelari: